Yale Üniversitesi’ne 150 milyon dolarlık bağış

Yale Üniversitesi’ne 150 milyon dolarlık bağış

Amerikan üniversitelerine yapılan bağışlar bazen astronomik rakamlarla ifade edilebiliyor. Buına son örnek Yale Üniversitesine yapılan 150 milyon dolarlık bağış.

ABD’nin en başarılı üniversitelerinden Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesi’ne Blackstone firmasının kurucusu Stephen A. Schwarzman’dan 150 milyon dolarlık bağış yapıldı. Shwarzman, 1969 yılında mezun olduğu okuluna 150 milyon dolar bağışta bulunarak okulun tarihine geçti.

Yapılan bağış ile Yale Üniversitesi’nin merkez kampüsü ile burada bulunan tarihi sanat merkezinin restore edileceği belirtildi. Üniversite tarafından yapılan açıklamada yapılan bağış ile ‘‘Commons’’ ve ‘‘Memorial’’ binalarının yenileneceği (renovate) belirtildi.

Üniversite, elde edilen yardım ile ‘‘The Shwarzman Center’’ (Merkez) adıyla  sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı yeni bir bölüm açılacağını dile getirdi. The Schwarzman Merkezi eşzamanlı olarak binlerce kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olacağı ve Yale öğrenci derneklerinin burayı her türlü sanatsal etkinliklerde kullanacakları ifade edildi. Ayrıca merkezin lisans, yüksek lisans ve mesleki alanlarda eğitim vereceği de dile getirildi.

Üniversite yetkilileri elde edilen bağış ile öğrenci yurtları, ek binalar ve kampüs düzenlemeler gibi çeşitli alanlarda değerlendirileceği bilgisini de verdi.

BLACKSTONE FİNANS SEKTÖRÜNÜN DEVLERİNDEN

Stephan Shwarzman’ın kendi kurduğu ve bugün yönetim kurulu başkanlığı ile CEO’luğunu yürüttüğü Blackstone Group LP,  New York merkezli çok uluslu özel sermaye, yatırım bankacılığı, alternatif varlık yönetimi gibi alanlarda hizmet veren dev bir finansal kurumu. Dünyanın en büyük alternatif yatırım firması olarak da bilinen Blackstone, kredi ve hedge fon yatırım stratejileri, yanı sıra birleşme ve satın almalar, yeniden yapılanma, düzenleme gibi finansal danışmanlık hizmetleri veriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.