Walt Disney sağlıksız yiyeceklerin reklamını yayınlamayacak

Walt Disney sağlıksız yiyeceklerin reklamını yayınlamayacak

ABC televizyonuna bağlı ve dünyanın en büyük çocuk programları şirketi olan Walt Disney, sağlıksız yiyeceklerin reklamlarını yayınlamayacağını duyurdu.

Son yıllardan yalnızca yetişkinler de değil çocuklarda dahi artan obezlik (aşırı kilo) problemine karşı okullarda alınan tedbirlerden sonra şimdi de Walt Disney şirketi aynı yönde karar aldı. Abur-cubur (Junk food) yiyecekler olarak ifade edilen ve sağlıksız olan yiyeceklerin (hamburger, papates kızartması, cola vb) reklamını bundan sonra yayınlamayacağını duyuran Walt Disney’e first Lady’den destek geldi. Başkan Barack Obama’nın eşi Michel Obama, kararı “oyunun akışını değiştirecek önemde” gördüğünü söyledi.

Walt Disney, sağlıksız yiyeceklerin reklamını yayınlama kararı nedeniyle ciddi gelir kaybına uğrayacağı ögörülüyor. Zira bu tür yiyecek satan firmaların yıllık Amerika’da reklam harcaması bir milyar dolar tutarında.

ABD’de de her üç çocuktan birinin ihtiyaç fazlası ve kötü beslenme alışkanlıklarına sahip olduğu öngörülüyor. Kötü beslenme ve sağlıksız yiyecekler çocukların yaş normallerinin üzerinde aşırı kilolu olmalarına yol açtığı artık bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de, obeziliğe karşı savaş çerçevesinde geçen hafta, büyük boy şekerli içeceklerin sinema, restoran gibi yerlerde yasaklanmasını teklif etti. Bloomberg’in bu teklifi şehirde hala tartışma konusu olmaya devame diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.