Uzun yaşamak istiyorsanız bu formüle dikkat edin!

Uzun yaşamak istiyorsanız bu formüle dikkat edin!

 

Uzun yaşamanın sırrını Texas eyaletinin Houston şehrinde katılımcılara anlatan Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, bunun için öncelikli olarak hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşamak olduğunu söyledi.

Kendisine ait ‘‘YaŞaSıN’’ formülünü konferansa katılanlara anlatan Prof. Dr. Özdemir, sağlıklı yaşam için üç temel prensip sıraldı. Ancak Özdemir, en etkili tedavi yönetimini hastalıklardan korunmak olarak ifade ettikten sonra uzun ve sağlıklı yaşam için elzem gördüğü 3 temel husuları yaş (Y), şişmanlık (Ş) ve sigara (S) şeklinde ifade etti.

St Luke hastanesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunan Özdemir, Houston’da bulunan İstanbul Konferans Merkezi’nde verdiği konferansa çok sayıda insan katıldı. “Kalp hastalıklardan korunmak tedavide çok daha etkili bir yöntemdir” diyen Prof Özdemir, “Bunun için kalp hastalıklarına yol açan risk faktörlerinin ortadan kaldırılması esastır” dedi.

Kalp rahatsızlığından korunma için de A, B, C, D, E formülünü zikreden Özdemir bunları şöyle açıkladı,  aile öyküsü (A), basınç (kan basıncı: B), kolesterol (cholesterol, C), diyet (diyabet, D), emosyonel stres (E).

Houston bulunan ve organizasyonu gerçekleştiren ‘Medical Professionals’ yetkilileri bundan sonra her ay bir başka etkinliğe imza atacaklarını duyurdu. Kurumun bundan sonra Houston’da bulunan Türk doktorlar ile gerçekleştireceği programlar arsında konu başlıkları şöyle; ortopedi, dahiliye, uroloji, kulak burun boğaz, fizik tedavi, akciğer hastalıkları, çocuk hastalıkları, genetik, kadın hastalıkları ve doğum.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.