Ünlü isimlerin tarihi mektupları, açık artırma ile satışa çıkıyor

Ünlü isimlerin tarihi mektupları, açık artırma ile satışa çıkıyor

Mayıs ayı sonunda yapılacak olan bir açık artırmada, ünlü isimlerin mektuplarının da aralarında bulunduğu 250 kadar belge satışa sunulacak. 

 

Adı gizli tutulan Amerikalı bir koleksiyonerin, ‘Profiles in History’ isimli internet sitesi aracılığıyla yapacağı satışta en çok ilgiyi, efsanevi Amerikalı yıldız Marilyn Monroe’un yönetmen Lee Strasberg’e yazdığı mektubun çekeceği tahmin ediliyor. Monroe’nun, akıl hocası Strasberg’e, hayata ve mesleğine dair umudunu yitirdiği bir anda yazdığı mektubun, 30 ila 50 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor. 

 

Koleksiyonda, ABD’nin eski başkanlarından Dwight David Eisenhover’ın 1942-1945 yılları arasında yazdığı mektuplar da bulunuyor. Eski başkanın özel hayatına ve dönemin koşullarına ışık tutan 58 mektubun tahmini fiyatı da 120 bin dolar. 

 

İlgi göreceğine inanılan parçalar arasında efsanevi Beatles grubunun üyesi John Lennon’a ait bir mektup da yer alıyor. Grubun diğer üyesi Paul McCartney ile eşi Linda’ya, Beatles’ın bölündüğü 1971 yılında yazılmış mektubun, Lennon ve McCartney’in o dönemdeki kişisel kırgınlıklarını gözler önüne serdiği ifade ediliyor. 

 

Daktilo edilmiş ve üzerinde düzeltmeler yapılmış mektubun köşesinde John Lennon ve eşi Yoko Ono’yu gösteren bir logo da yer alıyor. Mektubun 40 bin ila 60 bin dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor. 

 

Adolf Hitler ve Benito Mussolini’nin büyük fotoğraf albümleri de koleksiyonun ilginç parçaları arasında. 2. Dünya Savaşı öncesinde birbirleriyle görüşen liderlere ait yüzlerce fotoğraf, iki liderin karşılıklı ziyaretlerini belgeliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.