Türk Robotu New York’ta ödül aldı

Türk Robotu New York’ta ödül aldı

New York’ta bu yıl 13.’sü düzenlenen ‘Bilim ve Teknolojinin  Tanınması ve Bundan  İlham Alınması’ (FIRST) yarışmasında Türkiye’yi temsil eden okullardan Büyükçekmece Tepekent Anadolu Lisesi takımı Rookie All Star ödülünü alarak dünya şampiyonasına  katılmaya hak kazandı.


24 Nisan’da  Missouri’nin St. Louis şehrinde düzenlenecek Robotics Dünya Şampiyonasına katılacak olan İstanbul’un Yıldızları Takımı, dereceye girmek için mücadele edecek. Türkiye’yi temsil eden bir diğer okul TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi ise ‘2013 güvenli çukur’ ödülüne layık görüldü. DSCN0510


New York FIRST tarafından dünyanın en büyük fuar merkezlerinden bir tanesi olarak kabul edilen New York Javit Center’da düzenlenen Robotics yarışmasına Kanada, Brezilya, Türkiye ve İngiltere’den çok sayıda öğrenci katıldı. Her yıl düzenlen yarışmada öğrencilerin bilimsel ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.


Büyükçekmece İlçe Kaymakamı İbrahim Yurdakul, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Avni Sandıkçı, İstanbul Tepekent Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Söğüt, Büyükçekmece Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Daştan ve Adom Ajans Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün, yarışma boyunca öğrencileri yanlız bırakmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.