Toktamış Ateş vefat etti

Toktamış Ateş vefat etti

Prof. Dr. Toktamış Ateş, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Toktamış Ateş, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi’nde organ yetmezliği nedeniyle 02.00’de hayatını kaybetti.
İstanbul Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ateş için 21 Ocak Pazartesi saat 10.00’da Rektörlük merkez binasında tören düzenlenecek. Cenazesi aynı gün öğle namazını mütakip Fatih Camii’nden kalınacak cenaze namazınan ardından Merkez Efendi Kabristanına defnedilecek.

Söylet’ten taziye

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet de Toktamış Ateş’in vefatı sebebiyle Başsağlığı Mesajı yayınladı. Söylet, “Bilim insanı kimliği ile İstanbul Üniversitesi çatısı altında bir çok önemli araştırmaya imza attı. Çok sayıda öğrenci ve akademisyen yetiştirdi. Hoşgörüyü ön plana çıkaran bakış açısı ve pozitif yaklaşımlarıyla hepimize örnek olan Prof. Dr. Toktamış Ateş Hocamıza Allah’tan Rahmet,  yakınlarına ve İstanbul Üniversitesi camiasına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Toktamış Ateş kimdir?

İstanbul’da 1944’te dünyaya gelen Toktamış Ateş, Avusturya Ortaokulu ve Vefa Lisesi’ni bitirdi. Ateş, 1967’de İÜ İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Siyasal Bilimler Kürsüsü’nde asistan olarak kaldı. Ateş, 1969’da ”Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı” başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974’de ”Demokrasi Teorisi” başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982’de de profesör oldu.

Akademisyen ve gazeteci Toktamış Ateş, İÜ’nün yanı sıra değişik kurumlarda ders verdi, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya’da (Berlin – Münih) bulundu.
İÜ’nün İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi’nde Yönetim Kurulu üyesi olan Ateş, 30’un üzerinde kitap yayımladı.
Cumhuriyet gazetesinde 10 yılı aşkın süre görev yapan Ateş, son olarak Bugün gazetesinden yazıyordu.

Write a comment

1 Comment

  1. mustafa eren January 20, 05:02

    ALLAH RAHMET EYLESIN ..

Only registered users can comment.