Times Meydanı’nda polis bıçak çeken kişiyi öldürdü

Times Meydanı’nda polis bıçak çeken kişiyi öldürdü

New York ve dünyanın en ünlü meydanlarından birisi olan, günde 2 milyondan fazla insanın geçtiği Times Meydanı’nda bıçak çeken kişiyi polis öldürdü. Polisin, en kötü ihtimalle yaralı olarak ele geçirebilecek durumda iken kendine bıçak çeken kişiyi birden fazla ateş ederek öldürmesine sivil hak savucularının tepkisine yol açacağı bekleniyor.

Esrar içtiği ve polisin uyarısına karşı gelerek bıçak çektiği iddia edilen kişiyi önce New York Polisi’nin (NYPD) ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Cumartesi günü öğleden sonra yaşanılan olayda polisin bıçağı yere atması uyarısına uymayan kişiye önce biber gazı sıkıldı. Bıçağı elinden atmaya yanaşmayan ve çakır keyifli olduğu ileri sürülen kişiye daha sonra NYPD memurları atteş etti. Vücudundan aldığı yaralarla olay yerinde öldüğü belirtilen kişinin kimliği hakkında polis henüz bir detay açıklamadı.

Görgü tanıkları, 7 cadde ile 44 sokağın kesiştiği yerde esrar içerken polisin dikkatini çeken kişiyi uyarması üzerine heycana kapılarak 11 inch (yaklaşık 28 cm) uzunluğunda bıçak çektiği belirtildi. Polis, silahını doğrulttuğu kişiye bıçağı yere atması yönünde telkinde bulundu. Polisin bıçağı yere atması uyarısına aldırış etmeyen zanlıyı Times Meydanı’ndan uzaklaştırmak isteyen NYPD, 37. sokağa kadar (7 blok) kontrollü şekilde yürümesini sağladı. Polis, bıçağı bir türlü bırakmayan kişiye karşı 6 defa biber gazı kullandı. bıçağı bırakmamakta direnince iki polisin ateş etmesi sonunda olay yerinde ölen kişinin kimliği henüz açıklanmadı.

Olayın görgü tanıkları kaç el ateş edildiğini bilmediklerini söyledi. Boston’dan New York’a gezmek amacıyla gelen  17 yaşındaki Jobby Nogver, ‘‘Adam sarhoş gibi sallanıyordu’’ dedi. Nogver, polisin adamı kuşatmaya aldığını daha sonra da ateş ettiğini belirtirken, ‘‘kaç el silah atıldı bilemiyorum’’ diye konuştu.  

Olay anında meydanda olan Brezilyalı turist Pricilla Rocha, ‘‘Kalp krizi geçirecektim. Ateş açılınca herks kaçmaya başladı’’ dedi.

İnsan Hakları ve sivil hak savunucuların uzun süredir uygulamaları ile tepkisini üzerine çeken NYPD’nin bu müdahalesine yeni tepkilerin gelmesi bekleniyor. NYPD Müdürü Raymond Kelly, şehirde zaman zaman polisin gereksiz silah kullanımına göz yumması, polis departmanının etnik ve dini ayrımcılığa varan icraatlarını savunmasıyla tepki çeken bir isim.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.