Texas Kongresi Bosna savaşını soykırım olarak kabul etme yolunda

Texas Kongresi Bosna savaşını soykırım olarak kabul etme yolunda

Bosna savaşında Sırpların yapmış olduğu soykırımın Texas eyaletinde tanınması için eyalet Kongresi’ne verilen yasa tasarısına destek arayışları sürüyor.

Amerika ve Kanada’daki Boşnak dernekleri yasa tasarısının Texas Kongresi’nden geçebilmesi için Türk dostlarından yardım bekliyor. Bosna Hersek Danışma Konseyi (ACBH), Kuzey Amerika Boşnak Kongresi (CNAB) gibi kuruluşlar yayınladığı basın bildirisi ile yasa tasarısının çıkması için her milletten ve herkesden destek isteklerini dile getirdi. Boşnak dernekler özellikle Texas’da yaşayan kişilerin kendi bölgesinin milletvekili veya senatörünü arayarak yasa tasarısına destek olduklarını iletmeleri yönünde yardımcı olmalarını istedi.

Texas Senatosu’nda 39 numaralı tasarı olarak adlandırılan teklif için 17 Haziran’a kadar başta bu eyaletin valisi Rick Perry olmak üzere senatör ve milletvekillerine telefon ya da elektronik postalarla ulaşıp destek olmak mümkün.  

Avrupa’nın ortasında tam 3 yıl süreyle süren savaş sonunda 200 bin insan yaşamını yitirmiş, 2 milyondan fazla kişi de yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalmıştı. Dünya’daki son soykırım olarak adlandırılan Bosna Savaşı’nda Sırplar hem savaş suçu işlemiş hem de katliamlar yaptığı uluslar arası birçok kuruluş tarafından belgelenmişti.

Boşnakların yaşadığı soykırımın tanınması için ilişkideki yazılı mektubu (Here yazan yere dokunun)  HERE çıktısını alarak aşağıdaki iligili isimlerin adreslerine veya faks numaralarına göndermek mümkün.
The Honorable Rick Perry
Governor of the State of Texas
P.O. Box 12428
Austin, Texas 78711-2428

The Honorable David Dewhurst
Lieutenant Governor of the State of Texas
Capitol Station
P.O. Box 12068
Austin, Texas 78711

The Honorable Joe Straus
Speaker of the House
Texas House of Representatives
Room CAP 2W.13, Capitol
P.O. Box 2910
Austin, TX 78768

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.