Tennessee’de Müslümanlar kazandı

Tennessee’de Müslümanlar kazandı

Tennesse Müslümanları’nı sevindiren haber Ramazan arifesinde geldi. Bölge mahkemesi Tennessee’de inşatının durudurulması için açılan dava Müslümanların lehine neticelendi. Ancak bir süre davalık olan caminin inşaatının durması nedeniyle Ramazan’ın ilk iki haftasında ibadete açılamayacak.

Mahkemenin kararının ardından Murfreesboro İslam Merkezi’nde adeta bayram yaşanırken, dava iki yıdır devam ediyordu. Cami yöentiminde görevli Hüsam Fethi, mahkeme kararının ardından, “Allah’a şükür bizler için çok güzel bir gün oldu. İşin doğrusu hepimiz için büyük sürpriz oldu. Doğrusu böyle bir karar beklemiyorduk” dedi.

Rutherford County (Vilayet) de yaşayan bir grup semt sakini yaşadıkları bölgede cami istemedikleri gerekçesi ile açtıkları dava Eylül 2010 da başlamıştı. Cami karşıtı kimseler, Müslümanların Şeriat’ı ABD Anayasası yerine geçirmeye çalışmak ve böyle bir dinin var olmadığı iddiası ile davalarını savunuyordu.

Davanın başlaması ile birlikte inşaatı duran camiye müjdeli haber perşembe sabahı geldi. Mahkeme kararı ile tekrar inşaatına kaldığı yerden devam edilecek olan cami ancak Ramazan’ın ikinci haftasından sonra ibadete açılacak.

Mahkeme karar gerekçesinde Amerikan Anayasası’nda her bir bireyin dini inançlarını özgürce yaşama ve ibadetini yerine getirme hürriyetinin olduğuna dikkat çekti. Bir grup Rutherford vilayet sakinlerinin açtığı davaya karşılık camiyi savunan federal savcılık, Müslümanların en temel hakkı olan din hürriyetlerinin engelleyemeceğini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.