Sonbahar alışverişine hazır mısınız?

Sonbahar alışverişine hazır mısınız?

Doğru alışveriş yapmak isteyorsanız bir alış veriş haritası çıkarmadan sakın evden çıkmayın! İhtiyaçlar çok, istekler ihtiyaçlardan daha çok. Bütçeler ise kısıtlı. Eğer dikkatli olmazsanız  fiyatların büyüsüne kapılıp asıl ihtiyacınız olanları alamayabilirsiniz. Makul fiyatlarla iyi bir alışverişin de bedelleri var. Eğer bütçeniz kısıtlıysa akıllıca davranmak zorundasınız.

Dolabınızı gözden geçirin: Sadece indirimde değil hiçbir alışverişinizden önce elbise dolabınıza bakmadan çıkmayın. İnsan hafızası oldukça unutkan. Bazen kesin almalıyım dediğiniz bir şeyi elbise dolabınızda bulabiliyorsunuz. İndirimde alışveriş yapmadan evvel elbise dolabınızın altını üstüne getirin, neyiniz var neyiniz yok belirleyin. Böylece gerçekten ihtiyacınız olan şeyler neyse onu alma fırsatınız olacaktır. Az para ile doğru alışveriş yapmanın en önemli kuralı.

Bütçenizi belirleyin: Bütçe yapmak indirimde alışveriş yapmanın en önemli kuralı. Bir sınır koyarsanız kafanızdaki alışveriş listesini de otomatikman azaltmış olursunuz. Öncelik sıranıza göre bir alışveriş yapma fırsatınız olur. Bazen gördüğümüz fiyatların cazibesi kasada tatsız dakikalara yol açabilir. İyisi mi bütçe planı yaparak çıkın hem bütçenizi aşmayın hem de ihtiyaçlarınızı karşılayın.

Tercihinizi modası kolay geçmeyecek ürünlerden yana kullanın: Bazı ürünler vardır zamanı hiç geçmez. Her elbise dolabında olması gereken parçalardır onlar. Beyaz bir gömlek, siyah bir etek, şık blazer bir ceket, düz renk bir babet, uzun çizme, klasik bir triko hırka…

Kalabalıktan kaçının: Alışveriş için mağazaların kalabalık olmadığı zamanları tercih edin. Kalabalık  yanlış karar vermenize yol açabilir. Bu yüzden özellikle alışveriş merkezlerine mümkünse hafta içi sabah saatlerinde uğrayın .

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.