Sonbaharda çocuk hastalıklarına dikkat

Sonbaharda çocuk hastalıklarına dikkat

Çocuk hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emre Günbey ailelere çocukları sonbaharda ve mevsim dönümlerinde yakından takip etmelerini tavsiye ediyor.

Dr. Emre Günbey, “Çocuğun ateşini iyi takip etsinler. Anne ve babalar çocuğun ateşine elini alnına koyarak değil, mutlaka derece koyarak mümkünse kulaktan veya ağızdan baksınlar. İkincisi dolu balgamlı öksürüğü var mı, çocuğun genel durumunda bir düşüş var mı, çocuğun neşesi o çocuğun genel durumu hakkında bize güzel bir bilgi verir. Bir de bazen üst yolunum yolu enfeksiyonu düzelir ama öksürük şikayeti devam edebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonunu takip eden dönemde uzamış öksürük mevcutsa bunun da daha ciddi sorunlara neden olmadan tedavi edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Daha önceden açılmış yarım kalmış ilaçların kullanılmasının zararlı olduğunu dile getiren Günbey, “Genellikle şurup formundaki ilaçların açıldığında 15 gün içerisinde tüketilmesi lazım. İlacın etkinliği kayboluyor. Kardeşinin ve abisinin ilacı yarım kalıyor, anne babalar o ilacı günü geçmesine rağmen çocukların tekrar kullanıyor bunları tavsiye etmiyoruz. Özellikle 2 yaşın altındaki çocuklarda grip ilaçlarının kullanılmasını önermiyoruz. Özellikle suda eriyen gazoz niyetine insanların içtiği ilaçlar konusunda dikkatli olunmalı. Çünkü içinde çocukların, yaşlıların ve özellikle kalp ve tansiyon hastalarının kalbini hızlandırıcı ve kan basıncını arttırıcı etkileri var” açıklamasında bulundu.

Burun açıcı spreylerin 5 günden fazla kullanılmasını tavsiye etmediklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Emre Günbey, “Bunlar bağımlılık yapıcı etkileri var ve uzun süre kullanıldığında burun içerisinde ciddi bir hastalığa yol açabiliyor. Burun acıcı spreylerinde çok uzun süre kullanıldığında yan etkilerini görüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.