Sinir sistemini çalıştıran sebze suyunu denediniz mi?

Sinir sistemini çalıştıran sebze suyunu denediniz mi?

Sebze ve meyveler bağışıklık sistemine iyi geldiği için gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruyor. Marul, salatalık, ıspanak, pancar, havuç, elma, kivi gibi sebze ve meyvelerden hazırlanan içecekler, içerdikleri vitamin ve minerallerle tam bir şifa deposu.

Meydan Gazetesi’nde yer alan habere göre; sebze suları, asitli ve gazlı içeceklerin aksine günlük sıvı ihtiyacına destek oluyor. Doğal sebze sularının önemine dikkat çeken Florence Nightingale Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Neylan Bakım, “Bu içecekleri hazırlarken sebze miktarını, meyve miktarından fazla tutarak aldığınız fazla şeker miktarını da azaltabilirsiniz” diyor.

VÜCUDU VE METABOLİZMAYI RAHATLATIYOR

Bakım’a göre B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminlerinin en önemli işlevleri metabolizmanın ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlamak. Bakım’ın sebze suyu tarifleri de var.

Katı meyve sıkacağından geçirilerek yapılan tarifleri şöyle:

* Bütün malzemeler yıkanır

* Katı meyve sıkacağından geçirilir ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilir.

* Hazırladığınız içeceğe, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek, yağda eriyen vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar.

 KIRMIZI SEBZE SUYU

*  1 orta boy pancar

*  1 adet havuç

*  1 elma

*  Yarım baş mor lahana

*  1 ince dilim taze zencefil

YEŞİL SEBZE SUYU

*  4 tane salatalık

*  ½ baş marul veya kıvırcık

*  1 avuç nane yaprağı

*  1 avuç maydanoz

*  1 yeşil elma

*  1 ince dilim taze zencefil

Write a comment

1 Comment

  1. Ziya May 2, 02:32

    Sayfalarda sağ tıklama çalışmadığı için istediğimiz haberleri okumamız zorlaşıyor ve kopyalamak istediğimiz bilgileri kopyalayamıyoruz.

Only registered users can comment.