Kurumuş ve yıpranmış saçlarınız için tedaviler

Kurumuş ve yıpranmış saçlarınız için tedaviler

Evinizde her zaman bulunabilecek malzemelerle saçlarınızı sağlıklı ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Avokadoyla hasarı onarın: Bir yumurtayla olgun bir avokadoyu ezin ve sonra bunu ıslak saçınıza uygulayın. Vitaminler, gerekli yağ asitleri ve mineraller açısından zengin olan avokado saçlarınızın parlamasına yardım eder. En az 20 dakika bu şekilde bekleyin ve yıpranmış saçlar için haftada 1 kez yapın, sağlıklı saçlar için ise ayda bir kez bunu uygulayın.

Tereyağı masajı: Az miktarda tereyağıyla saçlarınızın göz alıcı şekilde parlamasını sağlayabilirsiniz. Kuru saçlarınıza tereyağıyla masaj yapın ve bir poşetle yarım saat kadar saçınızı sarın. Sonra şampuanlayıp saçınız yağdan arınana kadar durulayın.

Zeytinyağı bakımı: Yarım bardak zeytin yağını kaynatmadan ısıtarak kuru saçlarınıza döküp ovalayın. Plastik bir poşetle sarın ve sonra havluya dolayın. 45 dakika bekledikten sonra şampuanlayıp saçınızı durulayın.

Çayla durulayın: Kurumuş saçlarınıza doğal bir parlaklık vermek için saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamak için yaklaşık 1 litre ılık ve şekersiz çay kullanın. Çay saçınızın rengini iyileştirir bu nedenle saç renginizle uyumlu çay kullanın. Sarışın olanlar papatya çayı; koyu renk saçlılar ise siyah çay kullanabilir.

Elma sirkesi maskesi hazırlayın: 1 çay kaşığı elma sirkesi, 2 çay kaşığı zeytinyağı ve 3 yumurta akını çırpın ve saçınıza sürün. Plastik poşet ile sarıp yaklaşık yarım saat bekleyin ve saçınızı şampuanlayıp durulayın

Yumurtalı şampuan hazırlayın: Az miktarda şampuanı bir yumurtayla karıştırın sonra saçlarınıza sürüp 5 dakika bekleyin ve iyice durulayın. Bu tedavi saçlarınıza protein takviyesi sağlayacaktır.

Botanik yağlarla tedavi edin: Zeytinyağı, jojoba ve tatlı badem yağı yıpranmış saçlar için mükemmel bir ilaçtır. Saçlarınız kalın ve ağırsa hindistan cevizi yağı iyi gelecektir. Saçlarınızı ıslatın ve saçınız iyice kaplanıncaya kadar az miktarda botanik yağ uygulayın. Saçınızı poşete sarıp ılık havluyla 30 dakika bekleyip durulayın ve saçınızı şampuanlayın.
Sandal ağacı yağı: Birkaç damla sandal ağacı yağını birkaç damla zeytinyağı, jojoba yağı ile karıştırın ve bu karışımı avuç içine alıp saçlarınızın uçlarına yedirin.

Islak saçınızı sararak kurutun: Saçınızı yıkadıktan sonra havluyla ovalamak yerine yıpranmış saçlarınızı kağıt havlunun içine sarın ve birkaç dakika pamuğun saçınızdaki nemi absorbe etmesini bekleyin. Bu saçlarınızın uçlarının kırılmasına engel olacaktır.

Saçlarınızı açık bırakın: Saçlarınızı at kuyruğu yapıyorsanız saçlarınızın dinlenmesi için günde birkaç saatliğine açın. Saçlarınızı çok sıkı toplamayın. Asla saçınızda tokayla uyumayın.

Omega-3 tüketin: Kapsül olarak alacağınız Omega-3 yağ asitleri saçlarınızı ve tırnaklarınızı nemli tutup sağlıklı olmasına yardım edecektir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.