Çocuklarda yaz ishalleri 3 gün içinde geçmezse dikkat!

Çocuklarda yaz ishalleri 3 gün içinde geçmezse dikkat!

Yaz aylarında çocukları tehdit eden ishal vakalarına karşı anne ve babaları uyaran Uzman Dr. İlhan Dindar, “Belirtiler 3 gün içinde geçmezse tehlikeli sonuçlar doğurabilir” dedi.

Aritmi Sağlık Grubu Özel Aritmi Osmangazi Tıp Merkezi doktorlarından İlhan Dindar, yaz aylarında salgın haline gelen çocuk ishallerine karşı anne babaları uyardı. İshalin en önemli nedeninin mikroplar olduğuna dikkati çeken Dr. Dindar, ishalin 0-5 yaş arasındaki çocuklarda ölüme varan sonuçlar doğurabileceğini kaydetti. Yaz ishallerinin, mikropların sebze meyvelerin iyi yıkanmaması, içme sularının temiz olmaması, ellerin iyi yıkanmaması ile vücuda geçmesiyle oluştuğunu dile getirdi.

İshalin 3 gün geçmesi durumunda tehlikeli olduğunu belirten Dindar, “Belirgin susaması ve ya su-tuz kaybı belirtilerinin olması, çocuğun ishalinin 3 günden uzun sürmesi, çok sık veya fazla miktarda sulu dışkılama (günde 5 defadan fazla), tekrarlayan kusmalarının olması, yeme ve içmesinin bozulması, kakasında kan olması, yüksek ateş risk oluşturmaktadır” diye konuştu.

İSHALİ OLAN BEBEĞİ DAHA SIK EMZİRİN

İshal olan çocuklar için yapılması gerekenler:

* Emziriliyorsa, emzirme kesilmemeli ve daha sık emzirilmelidir.

* Su kaybını önlemek için, her zamankinden daha fazla su ve sulu gıdalar, kaynatılmış soğutulmuş su, evde hazırlanmış şeftali, elma, havuç suyu, ayran verilmelidir.

* Her kakadan sonra 2 yaşından küçük çocuklara 1 çay bardağı, 2 yaşından büyüklere ise 1 su bardağı yukarıda sayılan içeceklerden mutlaka içirilmeli.

* İshali olan çocuk aç bırakılmamalı, beslenmesine devam edilmeli, sık sık ve az az beslenmelidir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.