Bebeğiniz için 10 sağlıklı gıda

Bebeğiniz için 10 sağlıklı gıda

Tatlı patates: En besleyici sebzelerden biri de tatlı patatestir. C ve A vitaminiyle dolu olan tatlı patates fito-besinler açısından da zengindir. Doğal olarak tatlı ve yumuşak olduğu için bebeğiniz için kolay bir seçenektir.

Muz: En mükemmel gıdalardan biri olan muz, doğal olarak tatlıdır ve vitaminle doludur.

Kabak: Bebekler için en iyi gıdalardan biri olan kış kabağının bir düzine çeşidi bulunuyor ve hepsinin tatları farklıdır. Kabağı fırınlayın, kaynatın ya da buharda pişirin ve biraz sebze suyun ekleyin sonra püre yapın. Biraz daha büyük çocuğunuz için iri parçalı olarak hazırlayabilirsiniz.

Organik tam yağlı yoğurt: Bebeğiniz 6 aylıksa ve süte karşı alerjisi yoksa probiyotiklere başlamanın en iyi yolu evde mayalayacağınız yoğurttur. Daha fazla vitamin için farklı meyve ve sebze püreleriyle yoğurdu tatlandırabilirsiniz.

Ev yapımı çorba: Ev yapımı sebze çorbası lezzetlidir ve sağlıklı bir bebek yiyeceğidir. Hazırladığınız bu çorbaya tuz eklemeyin.

Yaban mersini: Diğer bir süper gıdalardan biri de yaban mersinidir. Lif, C ve A vitamini açısından zengin olan yaban mersininde bol miktarda antioksidan bulunuyor. Yaban mersini, kalp, gözler ve beyin gibi bebek vücudunun her parçası için sağlıklıdır.

Yumurta: Çok fazla besin değeri ve protein için organik yumurtalar bulmaya çalışın. Ayrıca yumurtada Omega 3 yağ asitleri, kolin ve önemli bir B vitamini var. Hazırlaması kolay olan yumurta bağışıklık sistemini de desteklemenin en iyi yoludur.

Yulaf: Bir başka protein kaynağı olan yulaf ile çocuklarınıza kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Fitokimyasallar, E vitamini ile demir, çinko ve magnezyum gibi birçok mineral açısından da zengin olan yulafa biraz meyve veya bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Fasulye: Süper gıdalardan biri olan fasulye portakal gibi birçok meyvenin içinde bulunan antioksidanların 10 katını içeriyor. Lif, protein ve B vitamini açısından zengin olan fasulye bebeğinizin kabız olmasını engelleyecektir.

Avokado: Bebeğiniz için en mükemmel yiyecek olan avokadonun sindirimi ve hazırlaması kolaydır. Sadece kesin ve bebeğinize yedirin. Avokado Omega-3 de dahil sağlıklı besin öğeleriyle doludur.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.