Bağırsak bozuklukları, depresyonu tetikliyor

Bağırsak bozuklukları, depresyonu tetikliyor

Sağlıksız beslenme ve sağlıksız yaşam şekli, bağırsaklarda atıkların birikmesine, burada bakterilerin üremesine ve bağırsakların kendi zehrini emmesine yol açıyor.

Kabızlık, gaz, şişkinlik gibi bağırsak rahatsızlıklarının depresyon başta olmak üzere baş ağrısı ve migreni tetikleyebildiğini söyleyen Dr. Mustafa Yaşar, bu rahatsızlıkların ‘bağırsak yıkama tedavisi’, yani kolon hidroterapisinden yararlanabiliyor.

Kolon hidroterapiyle bağırsak kıvrımlarında biriken atık maddelerin verilen suyla birlikte boşaltılarak temizlendiğini belirten Yaşar, “Bağırsaklarınız iyi çalışmıyorsa onların işi diğer arınma organlarına kalacaktır. Örneğin bazı cilt sorunları bu nedenden kaynaklanır. Avrupa’da yapılan bir bilimsel çalışmaya göre, bağırsak fonksiyon bozuklukları depresyonun ilk sıralardaki nedeni olduğu tespit edildi.” diyor. Günde bir-iki kez tuvalete çıkmanın normal olduğunu kaydeden Yaşar, kolon hidroterapinin yalnızca bağırsak hastalıklarında değil, detoks ve bağışıklık sistemini güçlendirme amacıyla da uygulandığını kaydediyor. Mustafa Yaşar, şöyle konuşuyor: “Sık sık enfeksiyona yakalanma halleri, baş ağrısı, migren ve depresyon hallerinde kolon hidroterapi önemli bir destek tedavisidir. Alerjiler, sedef, egzema, akne gibi cilt hastalıkları, karaciğer yağlanmaları ve karaciğer fonksiyon bozuklukları, alerjik astım bronşial, romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler kolon hidroterapiden önemli ölçüde yarar görür.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.