Bu çorbalar ‘antibiyotik’ etkisi yapıyor

Bu çorbalar ‘antibiyotik’ etkisi yapıyor

Havalar soğurken kendimize daha iyi bakmak gerekiyor. Kış döneminde antibiyotik niyetine içilecek çorbalar ile bünyemizi hastalıklara karşı koruyabiliriz.

İşte doktora gitmek yerine tavuk suyu çorbaya limon sıkmayı tercih edenlere hitap eden o listeden öneriler:

Kuşkonmaz çorbası

Kuşkonmaz çorbasının eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine çorba yapımında da kullanabilirsiniz. Yemek.com yazarlarından Alp Tuncer, çorbada, renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzelerin de kullanılabileceğini söylüyor.

Yeşil mercimek çorbası

Yeşil mercimek çorbası, yeşil reçetenin yazabildiği bütün ilaçları tek başına karşılar, aynı tedavileri de yapar. Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz-kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün. Yemek.com yazarlarından Su Irmak bu çorbayla ilgili püf noktaları kısmında “Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz” tavsiyesinde bulunuyor.

Tarhana çorbası

Tarhana çinde bulundurduğu çeşitli lifler, yüksek kolesterol, kalp krizi, kolon kanseri, obezite, yüksek tansiyon, hemoroid ve damar hastalıklarının azaltılmasında oldukça etkilidir. Su Irmak, tarhana çorbasında kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanmanızı öneriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.