Almanya’da ölümlerin dörtte birinin sebebi kanser

Almanya’da ölümlerin dörtte birinin sebebi kanser

Almanya’da ölenlerin dörtte birinin hayatını kanser hastalığı yüzenden kaybettiği bildirildi.

Dünya Kanser Günü vesilesiyle merkezi Wiesbaden şehrinde bulunan Alman Federal İstatistik Dairesi, konuyla ilgili rakamları açıkladı. Buna göre, 2011 yılı itibariyle kayıtlara geçen ölüm vakalarının yüzde 26′sında ölüm nedeni olarak kanser hastalığı gösterildi. Aynı yıl içinde Almanya’da ölenlerin sayısı ise 852 bin olarak kaydedildi.

İLK SIRADA KALP DOLAŞIM HASTALIKLARI GELİYOR

Öte yandan Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı rakamlara bakıldığında Almanya’da ölüm nedeni olarak ilk sırada kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları yer alıyor.

Kurumun dikkat çektiği önemli bir nokta ise kanserden ölenlerin sayısının son 30 yılda yüzde 25 oranında artmış olması. Açıklanan istatistiklere göre, kalp dolaşım hastalıkları nedeniyle ölenlerin sayısı ise benzer oranlarda gerileme gösterdi.

ERKEKLERDE SİNDİRİM SİSTEMİ KANSERLERİ DAHA FAZLA

2011 yılında kanserden ölen erkeklerde en çok görülen kanser çeşidi ise yüzde 32′lik oranla sindirim sistemi (mide, bağırsak) kanserleri oldu. İkinci sırada ise akciğer ve bronşit kanserleri yer aldı: Yüzde 26.

Kadınlarda ise durum biraz daha farklı görünüyor. Kadınlarda sindirim sistemi kanserlerine yakalananların oranı yüzde 30 ile ilk sırada yer alırken, göğüs kanseri ise yüzde 18 ile ikinci ölüm nedeni olarak tespit edildi.

Kanserden ölenlerin yaş ortalaması da Federal İstatistik Dairesi tarafından açıklandı. Buna göre, kanser nedeniyle hayatını kaybede erkeklerin yaş ortalaması 72,1 olurken, kadınların yaş ortalaması da 74 oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.