Alkolün her bir damlası vücuda zarar veriyor’

Alkolün her bir damlası vücuda zarar veriyor’

Dünya Alkol Politikaları Gençlik Federasyonu Birliği Başkanı Jan Peloza, alkol kullanma yaşının 12’ye kadar düştüğünü belirtiyor.

Alkolün dünya çapında yasaklanması gerektiğini düşünen Peloza, alkolle alakalı en büyük sorunun gençlerin alkolün ne denli zararlı olduğunun farkında olmamasını gösteriyor. “Gençler arasında yaygın bir inanışa göre az içilen alkol zararlı değil.” diyen Peloza, içilen alkolün her bir damlasının vücuda çeşitli zararlar verdiğinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirtiyor. Peloza, “Gençleri alkolden korumayı hedefliyorsak sağdan soldan, her yerden alkol ile ilgili reklam bombardımanları kaldırılmalı. Bunlar birçok ülkede alkol kullanımını azalttı. Kesinlikle Türkiye’de değil tüm dünyada yasaklanmalı.” diyor.

Dünya Sağlık Örgütü Ulusal Tütün Kontrol Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder de alkolün her yıl yüz binlerce kişinin ölümüne ve hastalıklara neden olan bir sağlık problemi olduğunu dile getiriyor. Şu an Türkiye’de alkol kullanımının diğer Avrupa ülkelerine göre nispeten düşük olduğunu kaydeden Toker şunları söylüyor: “Alkol endüstrisinin yaptığı reklamlarla alkol kullanma oranı daha da düşük yaşlara inmeye başladı. Şu an Türkiye’de mühim bir halk sağlığı problemi olmamasına rağmen önemli olan bu sorun yaşanmadan gerekli önlemleri almak. Türkiye hükümeti de gerekli önlemleri almaya başladı. Problem olduktan sonra önlem almanın anlamı yok.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.