Pardon filmi Çin’de gerçek oldu

Pardon filmi Çin’de gerçek oldu

Ferhan Şensoy’un senaryosunu yazdığı ‘Pardon’ filmi Çin’de gerçek oldu. Çinli Huang Liyi’nin 11 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı. Çin hükümeti Huang’a 825 bin yuan (yaklaşık 133 bin dolar) tazminat ödedi.

Çin medyasında yer alan haberde, 18 Haziran 1999 tarihinde dolandırıcılık suçundan tutuklanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Huang’ın 11 yıl sonra masum olduğu anlaşıldı. Serbest bırakılan Huang tazminat kazandı. 19 Temmuz 2010 tarihinde mahkemenin delil yetersizliğinden ötürü cezasını kaldırdığı Huang’a, devletin 133 bin dolar tazminat ödediği belirtildi.

Ülkenin güneyindeki Guangdong Eyaleti Yüksek Mahkemesi tarafından görülen davanın sonucunda, 39 yaşındaki Huang’a, hapis süresince yoksun kaldığı kişisel özgürlük haklarının telafisi için 665 bin yuan ve ruhsal kaybını telafi amacıyla 160 bin yuan tazminat ödendiği ifade edildi.

Çin mikroblog sitelerinde yapılan yorumlarda, ülkenin insan hakları konusunda ilerleme kaydedildiğine vurgu yapılırken, bu tarz yanlış anlaşımların kişilerin hayatlarını kararttığına değinildi.

Mert Baykal’ın yönettiği ve Ferhan Şensoy’un senaryosunu yazdığı “Pardon” filminde üç arkadaş suçsuz oldukları anlaşılana kadar hapis yatmış, 6 yıl 3 ay sonra devlet tarafından “Pardon” denilerek serbest bırakılmışlardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.