Obama New York’un en yüksek gökdelenini ziyaret etti

Obama New York’un en yüksek gökdelenini ziyaret etti

Başkan Barack Obama’dan 11 Eylül saldırıları ile yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’nin (World Trade Center-WTC) yerine yapılan gökdeleni (skycraper) ziyaret etti.

İnşaatına 6 yıl önce başlanılan ve önce Özgürlük Kulesi olarak da ifade edilen ancak resmi adı Bir Dünya Ticaret Merkezi (One World Trade Center) olan gökdelen geçtiğimiz Nisan ayında New York’un en yüksek binası olan Empire State binasını geride bırakmıştı.

Başkan Obama, eşi ile birlikte geldiği gökdelenin 22. ci katına kadar çıkarak yetkililerden bilgi aldı. Obama daha sonra anı defterine, ‘‘Hatırlıyoruz, yeniden inşaa ettik ve bu defa daha da güçlü şekilde geri geldik’’ diye yazdı. Obama, 11 Eylül saldırılarının arkasındaki isim olarak bilinen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in geçen yıl başarılı bir askeri operasyonla öldürülmesi emrini vermişti.

freedomtower Önümüzdeki yıl 11 Eylül saldırılarınının yıldönümünde açılması beklenen Bir Dünya Ticaret Merkezi şuan 104. kata ulaşmış durumda. Geçtiğimiz nisan ayında 1273 feeti (388 metre) geçen gökdelen tamamlandıktan ve üzerine İkiz Kulelerde olduğu gibi anten takıldıktan sonra 1776 feet (542 metre) yüksekleğe ulaşacak. Bir Ticaret Merkezi’nin 1776 feet yükseklikte olmasının nedeni ise bu rakamın tarihte Amerika’nın kuruluş yıldönümünü ifade etmesi bakımından özel önemi bulunuyor.  

Obama, Bir Dünya Ticaret Merkezi’ni ziyareti New Jersey ve New York valilerinin daveti üzerine gerçekleştirdi. Obama’nın ziyareti nedeniyle gökdelenin baştan aşağı Amerikan bayrağının renkleri ile ışıklandırıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.