NRA, Beyaz Saray yönetimine adeta ateş püskürdü

NRA, Beyaz Saray yönetimine adeta ateş püskürdü

Başkan Yardımcısı Joe Biden, Beyaz Saray’da, ABD yönetiminin silahların yol açtığı şiddetin önüne geçmek için çabalarını hızlandırması kapsamında, ABD’deki en büyük silah lobisi NRA yetkilileri ve silah sahipleriyle, ardından da video oyunları gibi eğlence endüstrisi temsilcileriyle görüştü.

Biden’in silah sahipleriyle görüşmesinden sonrasında açıklama yapan NRA, yönetime adeta ateş püskürdü.

Taarruz silahlarının ve yüksek kapasitedeki mühimmatların yasaklanmasına karşı çıkan NRA, ”Yönetimin, ülkenin en ivedi sorununa yönelik başarısız çözümleri ileri sürmede ısrar etmeyi sürdürmesi talihsiz. Suçlular ve delilerin eylemleri nedeniyle suçlanarak silah sahiplerine yasaklar getirilmesine izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

NRA Başkanı David Keene de ”Biden, başkanın bu konuda ne yapacağını şimdiden belirlediğini söyledi. Biz de buna katılmadığımıza açıklık getirdik” dedi.
Yönetimin bu konudaki ilk adımlarından itibaren karşı duruş sergileyen NRA ve muhafazakar çevreler, silah edinme hakkına yönelik kampanya yürüterek, 19 Ocak gününü ”Silahın Değerbilinirlik Günü” ilan etmişti.

Biden, NRA ve silah sahipleriyle görüşmesinden önce, ”silah almak isteyenlerin geçmişlerinin araştırılmasında evrensel standartların uygulanması, yüksek kapasitedeki mühimmat cephaneliklerinin satılmasının yasaklanması” gibi konularda konsensüs ortaya çıkmaya başladığını belirterek, 15 Ocak Salı gününe kadar Obama’ya silahlı şiddetin kontrolüne dair önerilerini göndereceğini söylemişti. Biden, dün de konuyla ilgili silah güvenliğine dair grupların temsilcileri, silah şiddeti mağdurları ile ailelerini dinlemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.