New York’ta Türk simidine ilgi artıyor

New York’ta Türk simidine ilgi artıyor

Türk geleneğinin vazgeçilmez lezzeti simite olan ilgi ABD’de günden güne artıyor. Kısa bir süre önce  New York ve New Jersey eyaletlerinde Simit&Smith markasıyla açılan simitçi dükkanları Amerikalıların gözdesi haline geldi. Bagel’in (bir çeşit açma)  başkenti olarak bilinen New York’ta sokak simidini müşterilerine sunan Simit&Smith, bu ilgiden memnun.

Türk kültürünün önemli bir parçası olan simit, sadece gurbetçilerin değil, farklı milletlerden insanların da dikkatini çekiyor. Mevcut simit dükkanlarına ilginin artmasından dolayı, New York’ta iki yeni mağaza daha açmaya hazırlanan Simit&Smith Genel Müdürü Kunter Barlak, insanların simide gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Türkiye’deki simit tadını ABD’ye taşıdıklarını belirten Barlak, üretimdeki kaliteyi daima yükseltme gayreti içinde olduklarını söyledi. “Türkiye’den getirilen simit ustalarının hazırladığı mamüller sabahın erken saatlerinde simit satış merkezlerine gönderiliyor. Bu sayede sabah iş yerine gitmek üzere yola çıkan insanlar taze simit bulmanın keyfini yaşıyor.” diyen Barlak, öncelikle insanları simit konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Barlak, müşterilerden genel manada pozitif geri dönüşüm aldıklarını ifade etti.

ORAK2154

 

Yaptıkları simide hiçbir katkı maddesi karıştırmadıklarını hatırlatan Barlak, “Sırf orjinal simit tadını yakalayabilmek için,  Türkiye’den fırın getirdik. New York’ta da her yağı kullanmaya izin vermiyorlar. Poğaça ve tatlının da tadını yakalamak için çok uğraştık. Ama şu anda gerçek tadı bulduk. Simitlerde ise zaten hiçbir şekilde yağ kullanmıyoruz. ” dedi.

 

AMERİKAN MARKETLERİ VE FARKLI EYALETLERE SİMİT SERVİSLERİ BAŞLAYACAK

 

ABD’nin doğu yakasında adını duyuran Simit&Smith, farklı eyaletlere de ürünlerini göndermeye başladı. Florida’daki Türk ve Amerikan marketlerine haftalık olarak simit gönderdiklerini kaydeden Barlak, farklı eyaletlerden arayan çok sayıda müşterinin ihtiyaçlarını internet üzerinden yapacakları satışla karşılayacaklarını ifade etti.

 

Amerikan marketlerine de yavaş yavaş girdikleri bilgisini veren Barlak, müşterilerine simidin yanında Türk çayı ya da ayranı tavsiye ediyor. Türk simidini New York’ta bulduğuna çok sevinen Türkiye hayranı Amerikalı Artis Romaine (47), memnuniyetini “Bir gün New York’ta simit satılacağını hayal bile edemezdim. Artık sabah kahvaltılarında simidi tercih ediyorum. Hem çok besleyici, hem de kendimi Türkiye’de hissediyorum.” sözleriyle dile getirdi. Sabah erken saatte taze simit bulmanın önemli bir hizmet olduğunu söyleyen Onur Uranlı ise, çocuklarına bagel yerine simit yedirmeyi tercih ediyor. Uranlı, Amerikalı arkadaşlarının da simite büyük ilgi göstermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

 

 

Write a comment

1 Comment

  1. ibrahim July 1, 03:09

    Keşke bi de adres verseydiniz

Only registered users can comment.