New York semalarında uzay mekiği görenleri şaşırttı

New York semalarında uzay mekiği görenleri şaşırttı

NASA tarafından 2003 yılında emekliye ayrılan Enterprise isimli uzay mekiği New York semasında tur attı. Jumbo yolcu uçağının üzerine monte edilen uzay mekiği, havalimanına inmeden önce New York üzerinde alçaktan uçarak tur attı.

Jumbo Boeing 747 üzerine monte edilen uzay mekiği Enterprise New York’ta sergileneceği müzeye taşınması için sabah saatlerinde Washington D.C’den ayrıldı. New York’a geldiğinde J.F. Kennedy havalimanına inmeden önce Manhattan adası etrafında tur attan Boeing uçağının üzerindeki uzay mekiği görebleri şaşırttı.  MG 3595

NASA’nın ilk uzay mekiği olarak yaptığı Enterprise hiçbir zaman uzaya gönderilmedi. Uzay mekiğine Enterprise (Girişim) isminin verilmesi ise ‘Star Trek’ isimli TV dizisinden esinlenme sonunda ortaya çıkmış. Test amaçlı bir çok defa kullanılan Enterprise, Discovery uzay mekiğinin yapılması ile emekliye ayrılmıştı. Discovery ise NASA’nın bugüne kadar en fazla uzaya sefer yaptığı mekiği durumunda.

NASA’nın elinde bugün Endeavour ile Atlantis isimli iki uzay mekiği daha var. Bu iki uzay mekiğinden Endeavour bu yıl içinde Los Angeles’da bir müzeye gönderilecek. Atlantis ise Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde sergilenecek.
 MG 3597

 MG 3587

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.