New York Başkonsolosluğu’nun görev bölgesinden iki ayelet çıkarıldı

New York Başkonsolosluğu’nun görev bölgesinden iki ayelet çıkarıldı

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre görev bölgesinden iki eyalet çıkarıldı. Bakanlar Kurulu karaı ile Connecticut ile Kentucky eyaletlerinin artık New York Başkonsolosluğu’nun görev bölgelerinde olmadığı duyuruldu. Bu eyaletlerden Connecticut Boston, Kentucky ile Chicago’daki Türk Başkonsolosluklarının görev alanlarına dahil edild.


New York Başkonsolosluğu’ndan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;


Kıymetli Vatandaşlarımız,

Türk-Amerikan Toplumunun Değerli Üyeleri,

Ahiren tekemmül ettirilen Bakanlar Kurulu Kararı ile Başkonsolosluğumuzun görev bölgesinde değişiklik yapılmıştır. Bu çerçevede, daha önce görev bölgemizde bulunan eyaletlerden Kentucky eyaleti Şikago (Chicago) Başkonsolosluğumuzun görev bölgesine, Connecticut eyaleti de Boston Başkonsolosluğumuzun görev bölgesine dahil edilmiştir.

Bu düzenlemeyle, Başkonsolosluğumuzun görev bölgesinde yer alan eyaletler; New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida ve Puerto Rico’dur.

Kentucky ve Connecticut eyaletlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın konsolosluk işlemleri sırasıyla Şikago ve Boston Başkonsolosluklarımızca gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

Kentucky eyaletindeki vatandaşlarımızın dosyalarının Şikago Başkonsolosluğumuza gönderilmesi 2013 Nisan ayı sonu itibariyle tamamlanmış olacaktır. Geçiş sürecinde, Kentucky eyaletindeki vatandaşlarımızın Başkonsolosluğumuza yapacakları müracaatlar, Şikago Başkonsolosluğumuza gönderilmek üzere alınacaktır.

Connecticut eyaletinde yaşayan vatandaşlarımızın dosyaları ise Boston Başkonsolosluğumuza gönderilmeye başlanmıştır. Mevcut geçiş sürecinde vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması amacıyla, Connecticut eyaletindeki vatandaşlarımızın Başkonsolosluğumuza yapacakları müracaatlar da, Boston Başkonsolosluğumuza gönderilmek üzere alınacaktır.

Toplumumuza saygıyla duyurulur.

T.C. New York Başkonsolosluğu

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.