New York Başkonsolosluğu ‘Gezici Konsolosluk’hizmetine başladı

New York Başkonsolosluğu ‘Gezici Konsolosluk’hizmetine başladı

New York Başkonsolosluğu, ‘gezici konsolosluk’ hizmeti ile ilk ziyaretini Pennsylvania eyaletinin Levittown şehrine yaptı.

New York dışındaki Türk vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini daha rahat ve kolay yapabilmeleri için başlatılan ‘gezici konsolosluk’ uygulaması Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Pennsylvania eyaletinin Levittown şehrinde bulunan Yunus Emre Cami’nde yapıldı. Camiye gelen çok sayıda vatandaş hem konsolosluk işlemlerini yaptırdı hemde merak ettikleri konularla ilgili sorular sordu.
Amaçlarının vatandaşların konsolosluk işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yaptırmak olduğunu belirten New York Başkonsolosu M. Levent Bilgen ‘gezici konsolosluk’ uygulamasından çok sayıda vatandaşın faydalanacağını söyledi. 306177 314006725350890 168118168 n

Yunus Emre Cami’nde haftasonu mesaisi yapan konsolosluk çalışanları, 350 müracaat aldıkları  ve 150 kişiye de postayla yapacakları müracaatlar hakkında bilgi ve belge verdileri belirttildi.

Lewittown şehri ile başlayan ‘Gezici konsolosluk’, 16-17 Haziran günlerinde Miami’de, 23-24 Haziran günlerinde Atlanta’da Türk vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini gerçekleştirecekği duyruldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.