Nebraska Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği yapacak

Nebraska Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği yapacak

Nebraska Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi, işbirliği için ilk adımı attı. Hacettepe ve Nebraska Üniversitesi arasında ortak araştırma projelerinin yanı sıra öğrenci ve akademisyen değişimi, çift diploma programları konusunda çalışmalar yürütülecek.

Nebraska Üniversitesi Rektörü James B. Milliken, Rektör Yardımcısı Thomas Farrell ve diğer akademisyenler, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyetlerarası toplantıya geçildi. 7 kişilik bir heyetle Hacettepe’ye gelen Nebraska heyetinde, Türk doktorlar Suat Irmak ve Ramazan Kılınç da yer aldı. Prof. Tuncer, Amerikalı konuklarını, Hacettepe’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ve iki üniversitenin ilerleyen dönemde ciddi çalışmalara imza atacağına inandığını kaydetti.

Ulusal ve Uluslararası Eğitim İşbirliği Genel Koordinatörü Prof. Dr. Nermin Yamalık’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Hacettepe ve Nebraska üniversitelerini tanıtan sunumlar yapıldı. Katılımcılar, iki üniversite arasında işbirliği olanakları üzerine görüş belirtti. Toplantıda hazır bulunan Pediatri, Onkoloji, Halk Sağlığı, Çocuk Gelişimi, Nüfus Etütleri bölümlerinden ve Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden, Hacettepe Üniversitesi akademisyenleri çeşitli araştırma projeleri için teklifler sundu. Ortak araştırma projelerinin yanı sıra öğrenci ve akademisyen değişimi, çift diploma programları ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinin istekli yaklaşımından heyecan duyan Rektör Yardımcısı Thomas Farrell, “Türkiye ziyaretimizin hemen başında bu toplantıdan çıkardığım sonuç, Hacettepe Üniversitesi’nin Türkiye’deki en önemli ortaklarımızdan biri olacağıdır.” dedi. Görüşme sonrası iki üniversite rektörü birbirlerine hediyeler sundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.