Ne cins bir kedisiniz? Cevabı Bronx Hayvanat Bahçesi’nde

Ne cins bir kedisiniz? Cevabı Bronx Hayvanat Bahçesi’nde

Dünyada çok nadir rastlanan kediler Bronx Hayvanat Bahçesi’nde sizleri bekliyor.

Hayvan severler için ne çok sıcak ne çok soğuk olan ilkbahar günleri hayvanat bahçesi ziyareti için ideal. Bu günlerde Wild Life Conservatory Society, Bronx’ta bulunan hayvanat bahçesine olan ilgiyi arttırmak fikriyle internet üzerinden bir anket başlatarak hayvanat bahçesine üyelikleri yükseltmeyi hedefliyor. Bu arada bilmeyenler için bir tavsiye, Çarşamba günleri Bronx Hayvanat Bahçesine giriş için tam bilet ücreti ödemek gerekmiyor. Gönlünüzden kopan küçük bir miktar bağış yaparak tüm havanat bahçesini dolaşmanız mümkün.

Hayvanat bahçesi için yapılan ankette vahşi kediler tanıtılıyor. Belki siz de önce ne çeşit bir kedi olduğunuza karar verip sonra Bronx Hayvanat Bahçesi’ne o kediyi görmeye gitmek istesiniz! İşte anket:

Kaplan: Tehlikeli güzellik

Bütün büyük kedilerin en  büyüğü olan bir kaplan 500 kg ağırlığı ile terazinin sınırlarını zorlayabilir. Onlar dostça mırıldanarak sesle iletişim kurmaya çalışmalarına rağmen, yalnız kediler sınıfındadırlar. Büyük ihtimalle gösterişli duruşları çevrelerindekileri kaçırır ve kıskandırır. Kaplanlar kendi bölgelerini işaretleyerek daha sonra dikkatlice kendi cinsinden herhangi bir üyesine topraklarını devrederler. Dikkat! Saldırgan olabilirler!

Amur Leoparı: Sert pırlanta

Dünyanın en nadir kedi türüdür. Veriler günümüzde tüm dünyada sadece 25-50 Amur Leoparı bulunduğunu göstermektedir. Yalnızlıktan hoşlanırlar. Çok az bilimadamı bu kedilerle yüzyüze gelmeyi başarabilmiştir. Amur Leoparı hakkında bilinenler genellikle ormanlara yerleştirilen gizli kameralardan edinilen bilgilerdir.

Aslan: Evcimen kral ve kraliçe

Bütün büyük kedilerin en sosyali olan aslanlar, aynı zamanda hem tembel ve hem de gürültülüdürler. Günün 20 saatini uykuda geçirebilirler ve kükremeleri 5 kilometre uzaktan  duyulabilir! Fiziksel olarak çok güçlüdürler. Bulundukları ortamda kısa zamanda farkedilir tüm dikkatleri toplarlar.

Jaguar: Şaman

Gizli ve gizemli jaguar avını yakalamak için hızını değil, gücünü kullanır. Birçok geleneksel kültürde şaman inancını paylaşanlar ruhsal ve fiziksel dünyalar arasında bir “yaşam lensi” olduğuna inanılan jaguara dönüşmeyi hedefler. Bu sebeple bu kültürlerde jaguara farklı bir saygı duyulur.

Kar Leoparı: Dağ gizemi

Kar leoparı hakkında fazla bilgi bulunmuyor. Asya’nın yüksek dağlarının ve kayalıklarının içine sıkışmış, bu güçlü kedileri  bulmak hatta onları görmek neredeyse imkansız. Ama görenleri mistik ve asil duruşlarıyla kendilerine hayran bırakırlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.