Murdoch’ın gazetecisi rüşvet vermekle suçlanıyor

Murdoch’ın gazetecisi rüşvet vermekle suçlanıyor

İngiliz Sun gazetesinde görev yapan bir gazeteci ve eski bir polis yetkilisi, telekulak davası kapsamında rüşvet alıp vermekle suçlanıyor.

Kraliyet Başsavcılığı (CPS), Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu Sun gazetesinde güvenlik muhabiri olarak görev yapan Virginia Wheeler ve polis olarak görev yapan Constable Paul Flattley’i, “usulsüz ödeme yapmakla” suçladı.

Savcılık, 2008-2011 yılları arasında, “kaza ve cinayet olayları” hakkında gizli bilgi sağladığı için Flattley’e 6 bin 450 Sterlin ödeme yapıldığı iddiasında bulundu.

Telekulak davası kapsamında gazetecilerin polis ve siyasetçilerle usulsüz ödemelerini inceleyen ‘Elveden Operasyonu’ çerçevesinde şimdiye kadar 56 kişi sorgulanmak üzere gözaltına alınmıştı.

Murdoch’ın İngiltere’deki gazetelerinde patlak veren telekulak skandalına ilişkin birçok soruşturma devam ediyor. U Elveden Operasyonu’nun yanı sıra, ‘Weeting Operasyonu’ kapsamında yasadışı dinlemeler ve ‘Tuleta Operasyonu’ kapsamında gazetecilik-bilgisayar korsanlığı’ soruşturmaları devam ediyor.

Dünyanın önde gelen medya patronlarından Murdoch’ın İngiltere’deki gazetelerinde patlak veren telekulak skandalı sonrası haftalık tabloid gazetesi NotW kapatılmış ve gazetecilerin karıştığı yasadışı faaliyetlere yönelik çok yönlü soruşturma yapılmaya başlanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.