Milyarder iş adamından Central Park’a 100 milyon dolarlık bağış

Milyarder iş adamından Central Park’a 100 milyon dolarlık bağış

Amerikalı milyarder iş adamı John Paulson, New York’un simgelerinden Central Park’a tarihi bir yardımda bulundu. Parkı koruma fonuna 100 milyon dolar vereceğini açıklayan Paulson, parkın 155 yıllık tarihindeki en yüksek bağışı veren kişi oldu.

New York doğumlu John Paulson, parkın içinde gerçekleşen bir organizasyonda Central Park’ın kişisel hayatı ve şehirdeki insanlar için önemine değinerek, 100 milyon dolar tutarındaki yardım miktarını ilan etti. Central Park Koruma Fonu Halkla İlişkiler Müdürü Dena Libner, Poulson’un bu büyük yardımını, “Bu inanılmaz bir rakam. Hepimiz şoktayız.” sözleriyle değerlendirdi.

Manhattan’ın merkezinde bulunan Central Park, şehrin kargaşasından kaçmak isteyen insanların uğrak yeri oluyor. Etrafındaki milyonlarca dolar değerindeki rezidanslara rağmen dev park ilk günkü haliyle korunmuş durumda. Dünyanın en güzel şehir parklarından biri olarak kabul edilen ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği park, New York’ta yaşayanların adete göz bebeği.

Central Park’ın bakımı için her yıl yaklaşık 46 milyon dolar harcanıyor. Bundan önceki en yüksek bağış miktarı 17 milyon dolardı. Bu yardım 1993 yılında gerçekleşmişti.

Eğitim ve sağlık alanında faaliyet gösteren vakıflara da yardımda bulunan Paulson’un bağışındaki aslan payını şu ana kadar mezun olduğu New York Üniversitesi ve Harvard Ekonomi Okulu alıyordu. Kişisel geliri 12 milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilen Paulson, Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengin 61. iş adamı olarak gösterilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.