Los Angeles’ta mutlaka yapılması gereken 8 şey

Los Angeles’ta mutlaka yapılması gereken 8 şey

Melekler Şehri Los Angeles, tek başına dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan bir sanat ve eğlence merkezi. Dünyanın en güzel şehirleri arasında ilk sıralarda yer alan Los Angeles (LA), düzenli şehir planlaması, filmlerde sıkça gördüğümüz muhteşem evleri, harika sahilleri ve ılıman havasıyla tartışmasız Amerika’nın mutlaka görülmesi gereken en güzel şehirlerinden biri.

ABD’nin en kalabalık ikinci şehir olan LA, kozmopolit yapısıyla her milletten insanı barındırıyor: Evsizleri de bol, lüks malikane sahipleri de… 81 semtten oluşan kentin Hollywood, Santa Monica, Beverly Hills, Hermosa Beach, Venice Beach, Long Beach, Malibu Beach gibi bir çok semti kendi başına dünya markası olarak biliniyor.

Müzelerinden eğlence kulüplerine, doğal güzelliklerden eğlence parklarına kadar her türlü turiste hitap edebilen LA, kısa süreli bir tatilde her şeyi bir arada yaşamak isteyenler için ideal. Mesala aynı gün içinde Griffith Obsorvatory’de dünyanın en iyi şehir manzaralarından birini seyredip ki -şu ünlü HOLLYWOOD yazısının fotorafının çekilebileceği en uygun nokta burası- daha sonra eğlencenin başkenti sayılan Sunset Bulvarı’nda turlayabilirsiniz. Ya da Universial Studios’ta birbirinden heyecan verici oyunlarla eğlenip ve tabi uzun kuyruklarda beklerken yorulup ardından dünyaca ünlü sahillerin birinde denize girerek veya güneşin batışını seyrederek yorgunluk atabilirsiniz.

Ancak birçok mekan ve aktiviteyi bir arada sunan LA, gezilecek yerlerinin merkezi noktalarının birbirinden uzak olması, her daim yoğun trafiğiyle, yürüyerek gezip bitirebileceğiniz bir yer değil! Bu yönüyle İstanbulluların ve New Yorkluların hiç yadırgamayacağı bu şehri gezerken araba kiralayın ve trafikte sıkışıp kalacağınızı ve park yeri arayacağınızı unutmayın. Ayrıca turlarınızn eziyete dönüşmemesi için rahat giyinmeyi ve özellikle en rahat ayakkabılarınızı yanınızda bulundurmayı ihmal etmeyin.

Yolu LA’e düşenlere 8 tavsiye:

1- Evsizleri ve suç oranlarının yüksekliğiyle ünlü Los Angeles’ta mutlaka güvenli bir yerde kalmaya dikkat edin. Şehir merkezine yakın olmak için Century City’yi düşünebilirsiniz. Sakin bir yer istiyorsanız Santa Monica’yı tercih edebilir ya da her ikisinde de kısa süre kalabilirsiniz.
2-LA’ i yürüyerek gezmenize imkan yok; bir araba kiralamalısınız.
3- LA’i gezerek bitirmek çok uzun zaman alacağından şehrin her yerini en azından kuş bakış görmek için Griffith Observatory’a (LA Rasathane binası) çıkabilirsiniz.
4- Hollywood Walk of Fame’de yürüyüp dilediğiniz ünlünün yıldızını el ve ayak izini görebilirsiniz.
5- Temalı parklara meraklıysanız en rahat ayakkabınızı giyip Universal Studios’a gidebilirsiniz.
6- Şehrin meşhur sahillerinden birine gidip Batı yakasında güneşin batışını izleyebilirsiniz.
7- Basketbol meraklısıysanız Los Angeles Lakers NBA maçına gidebilirsiniz. Ucuz bilet için mutlaka önceden maç programına bakıp biletinizi öyle almalısınız. http://www.nba.com/lakers/schedule
8- Amerikan yıldızlarının evlerinin bulunduğu Beverly Hills bölgesi de Los Angeles’ta. Hangi ev hangi ünlünün merak ediyorsanız, bunlar için satılan haritalardan satın alıp ya da Map of the Stars: http://goo.gl/FHB17 linkteki haritalardan birini indirip gezebilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.