Kurban etinizi bozmadan yemek için tavsiyeler

Kurban etinizi bozmadan yemek için tavsiyeler

Kurbanınızı kestiniz, sıra dağıtım ve saklanmasına geldi. Dinimiz kurban etinin üç kısıma ayrılmasını tavsiye ediyor. Etin bir bölümünün yoksullara dağıtılması, diğer bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılması, kalan kısmının da evde bırakılması efdal olarak kabul ediliyor. Eti saklama ve pişirme konusunda ise şunlara dikkat edilmeli:

Etin kötü kısımları ayrılmalı, yıkanmalı ve kandan arındırılmalı. Zira kan, etin içerisinde bakterilerin barınmasına yol açıyor. Ciğerlerin üzerindeki zar ve görülebilen kötü kısımlar da ayrılmalı.

Etin yumuşaması ve lezzetli olması için soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu ile iyice karıştırılır. 3-4 saat bu sosta bekletilmelidir.

Pişirmeden önce et soğuk suda 20 dakika bekletilmeli. Böylece etin kanı çıkar ve rengi açılır.

Kıyma, baharat katılmadan ihtiyaç ölçüsünde bölünerek saklanmalı. Sucuk ve salam ise üzerleri zarlı da olsa buzdolabı poşetiyle ambalajlanarak dondurucuya konulmalı. Kemikler ise uygun parçalar halinde kesilmeli. Daha sonra buzdolabı poşetiyle ambalajlanarak veya streç ile sıkıca sarılarak paketlendikten sonra dondurucuya kaldırılmalı.

Etlerin dondurucuda bekleme süresi

Etler -2 °C de birkaç hafta içerisinde tüketilebilir. Dondurucuda ise uzun süre muhafaza edilebilir. Dondurucuda, pişmiş et ile çiğ et birbirine değmemeli. Zira bu durum bakteri oluşumuna neden oluyor.

Sığır eti 8-12 ay

Dana eti 6-10 ay

Koyun eti 4-8 ay

Kıyma 3 ay

Kemik 6-8 ay

Sucuk, salam 1-2 ay

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.