Kadına karşı şiddete bir milyar hayır

Kadına karşı şiddete bir milyar hayır

Bir milyar kadın 14 Şubat’ta başkaldırıya hazırlanıyor!

 

Global bir hareket olan V-Day, ‘Onebillionrising’ adlı kampanya ile kadına karşı şiddeti sonlandırmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında ‘Bir milyar kadının haklarının ihlal edilmesi gaddarlıktır. Bir milyar kadının dans etmesi devrimdir’ temasından hareketle 14 Şubat 2013’te dünyanın tüm kadınları dans ederek şiddeti kınayacak.


Tony Ödüllü senarist, Eve Ensler tarafından geçen yıl 14 Şubat’ta ilan edilen kampanya tüm dünyada geniş yankı buluyor.


Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada her üç kadından biri hayatında en az bir kere şiddet görüyor ya da tacize uğruyor. Dünya nüfüsunu 7 milyar kabul edersek bu durumda dünyada 1 milyar kadın şiddete maruz kalıyor. Bu sebeple kampanyayı yürüten Onebillionrising.org en az bir milyar kadına ulaşmayı amaçlıyor.


Kampanyaya Robert Redford, Rosairo Dawson, Jane Fonda gibi tanınmış isimlerin yanı sıra kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum örgütleri de destek veriyor.

Onebillionrising.org sitesinde protesto için özel olarak hazırlanan ‘Break the Chain’ (Zinciri Kır) şarkısının yanı sıra ‘Ayağa kalkıyorum çünkü’ başlığı altında, insanların neden ayaklandıklarını anlatan yazılar ve videolar yer alıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.