Joe Biden’ın Noel resepsiyonda diasporadan yalnızca Türkler vardı

Joe Biden’ın Noel resepsiyonda diasporadan yalnızca Türkler vardı

Başkan yardımcısı Joe Biden, yaklaşan Noel bayramı öncesi yakın çevresi ve arkadaşlarına konutunda verdiği ‘Noel resepsiyonunu’na Türk dostlarını da davet etti.

photo 2Resepsiyona Washington’da etkili çalışmaları ile kısa sürede adından söz ettiren Türki-Amerikan Birliği (Turkic-American Alliance-TAA) Başkanı Dr. Faruk Taban ile ‘Turks4Obama’ hareketinin öncülerinden Burak Yeneroğlu katıldı. Joe ve Jill Biden’ın konukları ile tek tek ilgilenip kendileri ile de sohbet ettiğini aktaran Faruk Taban, başkan yardımcısının konutunda yaklaşık 100’e yakın davetli olduğunu belirtti. Resepsiyonda etnik azınlık olarak yalnızca kendilerinin bulunduğuna dikkat çeken Taban, Joe Biden’ın önümüzdeki yıl yapılacak olan TAA galasına da davet edildiğini anlattı.


Biden çiftinin davetliler listesinde siyasetçi, işadamı ve üst düzey bürokratların olduğuna işaret eden Başkan Taban, ‘‘Davetliler içinde Sayın Biden’a hediye veren yalnızca biz olduk. Malumunuz biz Türkler bir yere davetli olunca elimizin boş gitmemesi bir gelenektir’’ diye konuştu. Biden’a İstanbul Boğazı fotoğraflı bir cam tabak hediye edildi.

Resepsiyona toplum lideri olarak davet edilen işadamı Burak Yeneroğlu ise başkan yardımcısının konutunda davetlilere Türk-Amerikalıların seçimde Obama-Biden kampanyası için yaptığı özverili çalışmalardan söz ettiğini anlattı. Yeneroğlu Perşembe akşamı verilen resepsiyonda yaşadığı ilginç bir anı da şöyle aktardı; ‘‘Akademisyen olduğunu öğrendiğim bir partili hanımefendi beni görünce ‘Siz seçim zafer gecesi baklava dağıtan Türksünüz’ diye selamladı. Sonra aynı hanımefendi beni DNC (Demokrat Ulusal Komitesi) Finans Başkanı Jane Stetson’a takdim etti. Stetson da ‘Ben Burak beyleri yakınen tanırım’ diye cevap verdi.’’

photo

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.