İtiraz edince 105 bin dolarlık park cezası 4 bin 500’e düşürüldü

İtiraz edince 105 bin dolarlık park cezası 4 bin 500’e düşürüldü

Chicago’nun ve Amerika’nın en büyük havalimanlarından olan O’Hare de yaşanılan park cezası toplamı duyanları şaşkına çevirdi. 2009 yılında arabasını O’Hare havalimanı personel parkına bırakan sürücüye toplam 105 bin dolar ceza kesildi.

Cezanın toplamı karşısında şaşkına dönen talihsiz sürücü ise olayı mahkemeye taşıdı. Arabanın sahibi Jennifer Fitzgerald’ın eski erkek arkadaşı, arabayı 2009 yılında Chicago’nun O’Hare havalimanındaki personel otoparkına bırakmıştı. Geçen seneye kadar parkta kalan araca tam 678 defa ceza kesildi.

 

Mahkemedeki ifadesinde Fitzgerald personel otoparkına giremediğini ileri sürdü. Illinois eyaleti arabanın ruhsatını iptal ettikten sonra bile Fitzgerald’a ceza kesilmeye devam edildiği görüldü. Fitzgerald daha sonra cezaların iptal edilmesi ve tazminat ödenmesi için belediyeyi mahkemeye verdi.

Fitzgerald ve Chicago belediyesi, cezanın 4 bin 500 dolara indirilmesi yönünde uzlaştı.

Avukatı Robin Omahana yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada Chicago belediyesinin araba çekme kurallarını ihlal ettiğini söyledi. Omahana “Bir arabaya bu kadar çok ceza kesmekten utandılar herhalde” dedi.

Belediye hukuk müşavirliği sözcüsü Roderick Drew ise Chicago Tribune gazetesine yaptığı açıklamada Fitzgerald’la mahkemeye gidilmeden uzlaşmaya çalıştıklarını ama kendisinin bunu geri çevirdiğini söyledi.

Taraflar arasındaki anlaşmaya göre Fitzgerald’ın eski erkek arkadaş Brandon Preveau cezanın bin 600 dolarını  ödeyecek. Geriye kalanını ise Fitzgerald tarafından taksitle ödenecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.