İslamofobik reklamı başkentte

İslamofobik reklamı başkentte

New York ve San Francisco gibi büyük şehirlerinde yayınlanan tartışmalı İslam karşıtı reklam afişleri, ülkenin başkenti Washington’da da yayınlanmaya başlandı.


Başkent belediyesi, “güvenlik gerekçelerini” öne sürerek afişlerin yayınlanmasını engellemişti. Ancak ABD Federal Mahkemesi, geçtiğimiz cuma günü reklam afişlerinin ABD Anayasası’nın ifade özgürlüğü çerçevesinde korunduğunu belirterek, bunların yayınlanması gerektiği yönünde karar almıştı.
Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad yaptığı açıklamada, “Amerikalı Müslümanlar olarak bizler, ifade özgürlüğünün en güçlü savunucularıyız. Bununla birlikte nefret söylemlerini kınıyoruz. Bunlar son birkaç aydır gördüğümüz gibi Amerikalı Müslümanlara karşı toleranssızlık ve şiddet doğuracaktır” dedi.

Awad, aynı zamanda toplu taşıma duraklarında da yayınlanacak olan “nefret kampanyasına” karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Awad, “Müslümanlara yönelik müsamahasızlık ve nefret ikliminin” başka örneklerine de şahit olduklarını belirterek, geçtiğimiz hafta Ohio eyaletinin Toledo şehrindeki bir caminin ateşe verildiğini bildirdi. Bu tür olayların aksine Amerika’daki Müslüman toplumuna yönelik doğru bir bakış açısına neden olacağını umduğunu söyleyen Awad, “Bizim vermek istediğimiz mesaj, toplumsal işbirliği, birlikte yaşamak ve müsamahaya dayalı çok daha geniş bir mesaj, ki Amerika da bunları destekliyor. Bu mesaj, Hıristiyan olsun, Yahudi veya Müslüman olsun yahut hiç inancı bulunmasın toplumun farklı kesimlerinin çeşitliliğinin muhafaza edilmesiyle ilgili” şeklinde konuştu.
Arnold Gather isimli Washingtonlu ise reklam afişleriyle ilgili olarak, “Oldukça ilgi çekici. Bana mantıklı geliyor. Bir savaşta masum insanları desteklemek istersiniz. Afişin, masum hayatları, masum insanları korumaya yönelik girişimleri desteklemek manasına geldiğini düşünüyorum” dedi.

Washington’da yaşayan İngiliz vatandaşı David ise, afişlere bir mana veremediğini belirterek, bunun Amerika’nın özgürlük ve savunmasıyla nasıl bir bağlantı içinde olduğunu anlayamadığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.