İslam alimlerinin duygulu Süleymaniye buluşması

İslam alimlerinin duygulu Süleymaniye buluşması

İcma Konferansı için İstanbul’a gelen İslam alimlerinin şehir ziyareti, ilginç buluşmalara sahne oluyor. Alimleri Cuma namazında Süleymaniye’de gören cemaat önce şaşkınlık yaşadı, ardından alimlere sarılıp dua etti.


Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından düzenlenen ‘Ortak Yol Haritası; İcma ve Kollektif Şuur’ konulu sempozyum ilginç buluşmalara sahne oluyor. 80 ülkenin İslam alimlerini İstanbul’da buluşturan sempozyum öncesinde tarihi mekanları ziyaret ve İstanbul turu gerçekleştirildi.


İslam dünyasından sempozyuma katılmak için gelen akademisyen ve din adamları ilk olarak Cuma namazını da kıldıkları Süleymaniye Camii’ni gezdi. Dünya ülkelerinden 630 İslam âlimi, akademisyen, devlet adamı ve kanaat önderlerinden oluşan heyetin Cuma namazından sonra Süleymaniye Camii imam hatipleri ve cemaatle selamlaşmasında duygulu anlar yaşandı. Afrika ve Arap ülkelerinden gelen alimler cemaatten büyük ilgi çekerken, Mali heyetinden iki profesörün cami cemaatiyle uzun süre sohbet ve dua etmeleri dikkatlerden kaçmadı.


Yarından itibaren başlayacak programda icma kavramının hukuki veya fıkhi terimleri ele alınacak. Ayrıca icmanın dindeki yeri ve önemi, Müslümanların davranış ve fikir birliği sağlaması için izleyeceği yol haritası incelenecek. Yarın ise icmanın eğitim ve sosyal boyutları, icmanın günümüz şartlarında fonksiyonel hale getirilmesi konuşulacak. Sempozyum sonuç değerlendirmesiyle yarın sona erecek.


İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mısır Müftüsü Ali Cuma, İskenderiyye Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Kemal İmam, Katar İslami Araştırmalar Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Muhtar Şınkıti gibi isimler katılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.