İki yıl önce kaybolan kediyi ‘Zombie’ Times Meydanı’nda bulundu

İki yıl önce kaybolan kediyi ‘Zombie’ Times Meydanı’nda bulundu

 

İki yıl önce New York’un Long Island ilçesinde kaybolan ‘Disaster’ (Felaket) adlı kedi dünyaca ünlü Times Meydanı’nda zombie kıyafetli Jeremy Zelkowitz tarafından bulundu.


Günlük geçimini sağlamak için Times Meydanı’nda zombie makyajı ile dolaşıp turistlerle para karşılığında fotoğraf çektiren 22 yaşındaki Zelkowitz, siyah-beyaz renkte olan Disaster’ı herkesin gördüğü ama kendisinin onu bir süre takip ettikten sonra yakaladığını söyledi. ‘‘Herşeyden çok korkuyordu, yiyecek bile versen yaklaşmıyordu’’ dediği Disaster’ı aniden yakaladığını belirten Zelkowitz, daha sonra hayvanı  BluePearl adlı hayvan hastanesine götürdüğünü söyledi.


Zeltowitz, ‘‘Gece bir sularıydı, Times Meydanı’nın trafiğinde bir kediyi ürkek ürkek dolaştığını görünce 9 canı da olsa buradaki trafik onun için çok tehlikeli olacağını düşünüp yakalamaya karar verdim’’ dedi.


Disaster, götürüldüğü veterenerlikte üzerindeki mikro çipin incelenmesi ile Long Island’da bir polis memurunun kedisi olduğu anlaşıldı. Kedinin sahibi olan New York Polis Departmanı’nda (NYPD) Jimmy Helliesen’ı telefon ile aradığın belirten hayvan hastanesi çalışanı Steve Baker, ‘‘Kendisine şaka yaptığımı sandı. İnanmadı bir süre bana’’ dedi.

Kedinin Long Island’dan nasıl Times Meydanı’na kadar geldiği bilinmiyor. Ancak Baker’ın tahminlerine göre Disaster’ı birileri dışarıda bulduktan sonra bir süre bakmış olabileceği yönünde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.