Hortum ve fırtına 4 can aldı, 10 kişiyi de yaraladı

Hortum ve fırtına 4 can aldı, 10 kişiyi de yaraladı

Amerika’nın güneyden kuzeyine orta kısmında etkili olan hortum ve fırtına 4 kişinin ölümüne 10’a yakın insanın da yaralanmasına yol açtı.

Hortum ve fırtınaını Missouri, Mississippi ile Nebraska’da can aldığı kaydedilirken Missouri valisi eyalette acil durum ilan etti. Nebraska’da bir kadının pazartesi aracının bozulmasıyla yolda kaldığı ve aracında donarak öldüğü eyalet polisi tarafından açıklandı. Polis ayrıca araçta ölen kadının erkek çocuğunun da olduğu ve donmak üzere iken kurtarıldığını söyledi.

Mississippi de ise bir kişinin hortum nedeniyle öldüğü duyuruldu. Ulusal Hava Tahmin Servisi bölgede hortumun saatte 136 ila 165 mil (218-264 km) hızla hareket ettiğini kaydetti.

Hortumun etkili olduğu bölgelerde maddi zarara da yol açtığı kaydedildi.

Fırtına nedeniyle yine Mississippi eyaletinde bir kadının kullandığı aracın takla atması nedeniyle öldüğü kaydedildi. Mississippi de etkili olan fırtınadan eyalette 5 kişinin de yaralandığı ve hastaneye kaldığrıldığı duyuruldu. Alabama eyaletinde ise fırtına 4 kişinin yaralanmasına yol açtı. Fırtına ayrıca Albama eyaletinde maddi zarara da yol açtığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.