Hocaefendi’nin kardeşi dualarla toprağa verildi

Hocaefendi’nin kardeşi dualarla toprağa verildi

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin akciğer kanserinden vefat eden 66 yaşındaki kardeşi Hasbi Nidai Gülen, Korucuk Köyü’nde dualarla toprağa verildi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kardeşi Nidai Gülen, Erzurum’da toprağa verildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Nidai Gülen’in cenaze törenine katılmak üzere özel uçakla Ankara’dan Erzurum’a geldi.gulen12
Erzurum Havalimanı’nda Vali Sebahattin Öztürk ve öteki yetkililer tarafından karşılanan bakanlar Çelik, Akdağ ve Yıldırım, cenaze namazına katılmak üzere Lala Paşa Camisi’ne geçti.

İlahiyatçı-yazar Mehmet Ali Şengül’ün kıldırdığı cenaze namazına, Gülen’in yakınlarının yanı sıra bakanlar Çelik, Yıldırım, Akdağ, Vali Sabahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazın ardından Gülen’in cenazesi Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyüne götürülerek, aile mezarlığında babası Ramiz Gülen’in yanında toprağa verildi.
Gülen’in kardeşleri ile çocukları Fatih, Cüneyt ve Usame Gülen, köydeki Gülen Eğitim Araştırma ve Kültür, Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı önünde taziyeleri kabul etti. Bakanlar Çelik, Yıldırım ve Akdağ burada aileye taziyelerini iletti.

Hocaefendi, kardeşi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı

Fethullah Gülen Hoca-efendi’nin kardeşi  Hasbi Nidai Gülen, dün hayatını kaybetti. Cenaze namazı Ankara’da kılınan Gülen’in naaşı, yarın Erzurum’un Korucuk köyünde babası Ramiz Efendi’nin yanına defnedilecek.266870 hocaefendi

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kardeşi Hasbi Nidai Gülen, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 45 gündür Ankara’daki Fatih Üniversitesi Hastanesi’nde akciğer kanseri tedavisi gören Gülen, dün sabah saat 08.15 sularında Hakk’a yürüdü. 66 yaşında vefat eden Gülen için Hacı Bayram Camii’nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı.  Gülen’in oğulları Fatih ve Usame Gülen, kardeşi Salih Gülen ve yakınları taziyeleri kabul etti.  Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Karalı’nın kıldırdığı cenaze namazında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski bakanlardan Zeki Ergezen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de saf tuttu. Cenaze namazında cemaat, cami avlusuna sığmadı. 3’ü erkek, 2’si kız 5 çocuğu olan Gülen’in cenazesi, defnedilmek için Erzurum’a götürüldü. Gülen için, Erzurum’un Lala Paşa Camii’nde yarın öğleden sonra cenaze namazı kılınacak. Merhumun cenazesi, Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyünde babası Ramiz Efendi’nin yanına defnedilecek. Gülen, 10 yılı aşkın süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.


11 kardeşin altıncısı

Fethullah Gülen Hocaefendi, üçü kız, 8’i erkek olmak üzere 11 kardeş. Hocaefendi’den 8 yaş küçük olan kardeşi Nidai Gülen, 11 kardeşin altıncısı. Hocaefendi’nin 1’i kız ve 2’si erkek kardeşi daha önce vefat etti. Kardeşlerinin isim ve sıralanışı ise şöyle: Nardane (vefat etti), Nurhayat, Fethullah, Seyfullah, Mesih, Nidai, Nizamettin (vefat), Salih, Fazilet, Muhammet Fakrullah (vefat) ve Kutbeddin. Hayatta olanların en büyüğü kız olup 8 kardeşten Fethullah Gülen Hocaefendi ise erkek kardeşlerin en büyüğü.
[iframe width=”440″ height=”350″ src=”http://www.kure.tv/VideoEmbed?ID=124305″ hspace=”0″ vspace=”0″ scrolling=”no” frameborder=”0″>Hocaefendi’den kardeşi için gıyabi cenaze namazı!

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.