Her akşam 70 bin ‘Gazi’ geceyi sokakta geçiriyor

Her akşam 70 bin ‘Gazi’ geceyi sokakta geçiriyor

ABD’de bir yandan ‘Gaziler Günü’ kutlanırken, diğer yandan her akşam 70 bin gazi geceyi sokakta geçiriyor. 30 yılını sokakta geçiren Gerard Thomas bunlardan sadece biriydi.

 

Thomas yıllar sonra başını sokacak bir eve sahip olduktan sonra şimdi bütün zamanını evi barkı olmayan gazilere yardım etmek için harcıyor.

Vietnam savaşında gazi olan Thomas, 30 yıl boyunca sokak ve parklarda geçirmiş hayatını. Ev bulmak için elinden geleni yaptığı halde bir sonuca varamadığını söyleyen Gazi Thomas sokaktaki diğer gazilerin ev bulmasına yardımcı olan Pathways to Housing’te çalışıyor.


Başkent Washington DC ‘de yaşayan Thomas “İnsanlardan nefret ettim. İnsanlar da benden nefret etti.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Sokakta yaşadığı süreç içerisinde sağlık konusunda birçok sıkıntı yaşayan Thomas, bugünlerde başka gazilere yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyor.
11 Kasım’da ABD’de kutlanan Gaziler Günü, ilk olarak Başkan Woodrow Wilson tarafından Bayram olarak ilan edilmişti.

Başkan Barack Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden, First Lady Michelle Obama ve Dr. Jill Biden Virginia’da bulunan Arlington National Cemetery’de pazar günü gazilerle bir araya geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.