Her 5 Amerikalıdan dördü hava sıcaklıklarının arttığını düşünüyor

Her 5 Amerikalıdan dördü hava sıcaklıklarının arttığını düşünüyor

Associated Press-GfK’nin anketi, her 5 Amerikalıdan 4’ünün, hava sıcaklıklarının arttığını ve bu konuda bir şey yapılmazsa küresel ısınmanın ABD için ciddi bir sorun olacağını düşündüğünü gösterdi.

Anket yapılanların yüzde 78’i, sıcaklıkların arttığı fikrinde olduğunu belirtirken, yüzde 80’i, bunu ciddi bir sorun olarak değerlendirdi.
Ankette en büyük değişimin, her 3 kişiden birine denk gelen, bilimadamlarına çok az güvenen ya da hiç güvenmeyen kişiler arasında gözlendiği belirlendi.
Bu şüpheci grubun şu anda yüzde 61’inin, hava sıcaklıklarının son 100 yılda arttığını söylediği belirtilirken, bu oranın 2009 yılında yüzde 47 olduğuna dikkat çekildi.
Ankete katılanların sadece yüzde 45’i, ABD Başkanı Barack Obama’nın, ikinci döneminde iklim değişikliğiyle mücadele için büyük bir girişiminde bulunacağını düşünürken, aksini düşünenlerin oranı yüzde 41 olarak belirlendi.
Şüpheci gruptakiler, görüşlerindeki değişimin, sıcaklık artışlarından, Sandy kasırgasında New York’ta metro tünellerini su basmasından, kutuplarda buzulların erimesinden ve ekinlerin kurumasından kaynaklandığını söylediler.

Ülke çapında 29 Kasım-3 Aralık tarihlerinde yapılan ankete 1002 yetişkin katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.