Güler Sabancı’nın başarısı dünya basınında

Güler Sabancı’nın başarısı dünya basınında


Güler Sabancı dünyanın önde gelen işletmecilerinden birisi. Sabancı’nın önemsediği konular arasında hayır işleri de yer alıyor.


“Fortune” dergisi, dünyanın en güçlü 10 iş kadını listesinde Güler Sabancı’ya 6. sırada, “Financial Times” ise 2. sırada yer verdi. Sabancı Holding, 70 şirket, 60 bin çalışan ve yaklaşık 11 milyar avro ciroya sahip. Türkiye çapında değerlendirildiğinde Sabancı Holding, aile şirketi olan Koç Holding’den sonra 2. sırada yer alıyor.

 

Almanya’da yayınlanan Südwest Presse adlı gazete Güler Sabancıdan şu şekilde bahsediyor: İstanbul’un bankalar semti olarak adlandırılan Levent’teki Sabancı Tower’ın 25. katında oturanların çok yükseklerde yer aldığı aşikâr. Güler Sabancı 2004 yılından beri Türkiye’nin ikinci büyük yatırım grubu olan Sabancı Holding’in yönetimini üstlenmiş durumda. “Türkiye’nin en güçlü kadını” olarak nitelendirilen Güler Sabancı, 23 Ocak’ta Alman dünya şirketi Siemens’in Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu üyeliğine aday oldu. 57 yaşındaki Sabancı yeterli derecede yönetim ve ikna kabiliyetine sahip.


Yatırım çevrelerince “nazik” ama “katı” olarak nitelendirilen Güler Sabancı, erkekler dünyasında yetişiyor. Amcası Sakıp Sabancı pamuk ticareti yaparak kurduğu firmayı dünya çapında rekabet edebilen bir holding hâline getirmiş durumda. Sakıp Sabancı, ölümünden kısa bir süre önce yani 2004 yılında yeğeni Güler’i halefi ilan ediyor. Güler Sabancı o tarihe kadar 14 yıl boyunca holdingde lastik ve takviye malzemeleri bölümünün başkanlığını yürütmüştü.


Bekâr olan Güler Sabancı zamanının neredeyse yarısını şirketin Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi gibi kâr amacı gütmeyen veya hayır türünden faaliyetler için harcıyor. Amcası Sakıp Sabancı da yaptığı hayır işlerinden dolayı Türkiye’de halk kahramanı statüsüne ulaşmıştı. Sakıp Sabancı, “Bu ülkede kazandığın parayı bu ülkenin insanlarına geri vermelisin.” derdi. Güler Sabancı da bu geleneği sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.