[Foto Galeri] Washington’da sonbahar

[Foto Galeri] Washington’da sonbahar

ABD’nin hiçbir eyalet sınırı içinde yer almayan özel statülü başkenti Washington, sonbaharda bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Şehir merkezindeki parkları, caddeleri ve sokakları saran çeşit çeşit yüzlerce ağaç sonbahar ile binbir renktonununa bürünerek adeta görsel bir şölen sunuyor.

 

Şehrin planını çizen Fransız Mimar Pierre Charles L’Enfant belki de bugünleri düşünerek geniş park alanlarına yer vermiş. Bunlardan birisi de Tidal Göleti’ni çevreleyen ve sınırları içerisindeki  anıtları ile meşhur Batı Potomac Parkı.

 

Vatandaşlar, bu park içerisinde yer alan şehrin simgesi kiraz ağaçlarının arasında belkide yılın son güzel havasının tadını çıkarıyor. Kızıl ve sararmış yapraklar arasında ailenin fotoğraf arşivine bir sonbahar hatırası daha ekleniyor.

 

Washington’a 1912 yılında kardeş şehir Tokyo’dan dostluğun sembolü olarak hediye edilmiş kiraz ağaçları. Halk o kadar sevmiş ki bu ağaçlar kısa sürede şehrin simgesi olmuş. Baharda çiçek açmaları (sakura) yerli ve yabancı binlerce turisti çekiyor. Sonbaharda bir başka güzelliğe bürünse de solan yapraklarına aynı ilginin gösterildiği söylenemez.

 

ABD Kongresi ve Washington Anıtı arasında yer alan Ulusal Meydan’a her zaman olduğu gibi yoğun bir güç geçiriyor. Meydanı çevreleyen ağaçların sararmış yaprakları arasında yürüyen insanlar güneşli bir pazar gününün tadını çıkarıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.