Filistin moda markası oldu

Filistin moda markası oldu

Dubai’de yaşayan Filistin asıllı modacı Zeyna Ebu Şaban, İngilizce Filistin anlamına gelen “Palestine” kelimesinden türettiği “Palestyle” markasını moda dünyasına kazandırdı.
        
“Palestyle” ile Filistin el sanatlarını ve kültürünü yaşatmayı hedefleyen Ebu Şaban, bu kültürün çok önemli bir parçası olan kanaviçeyi, mülteci kamplarında kalan Filistinli kadınlara işletiliyor ve tasarladığı kıyafetlerde bunları kullanıyor.
        
Ebu Şaban, Filistinli mülteci kadınlara emeklerinin karşılığı olarak ücret ödediği gibi elde ettiği gelirden de pay veriyor.
        
Filistinli modacı, kendi tasarımı olan ve hat yazısı motifli çantalardan elde ettiği geliri de İsrail’in söktüğü zeytinlikleri yeniden yeşertmek için kullanıyor.
        
Filistinli modacı Ebu Şaban, “Palestyle” markası ile ülkesinin kültürünü dünyaya tanıtmayı ve elde edeceği gelirle 1948 ve sonrasında Filistin’den çıkartılarak, hayatlarını Ürdün ve Lübnan’da zor şartlar altında sürdüren Filistinli mültecilere destek olmayı amaçlıyor.
        
“Palestyle” markası ürünlerine internetten olduğu gibi Dubai’deki çeşitli alışveriş merkezlerinde ve Londra British Museum’dan da ulaşılabiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.