Empire State Türk bayrağı ile renkleniyor

Empire State Türk bayrağı ile renkleniyor

Dünyanın en tanınmış ve ilk yapıldığında da en yüksek gökdeleni olan New York’taki Empire State binası Londra’da açılışı bugün yapılan 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları nedeniyle 17 gün süreyle yaışmalarda mücadele edecek ülkelerin bayrak renkleri ile ışıldayacak. Empire State binası 11 Ağustos günü ise Türk bayrağının renkleri ile aydınlatılacak.

Tam adı ile ‘Empire State Building (ESB)’ bugünden itibaren olimpiyatlara katılacak tüm ülkelerin bayrak renkleri ile ışıldayacak. Olimpiyatların süreceği 17 gün boyunca ünlü binanın dört bir tarafında farklı bir ülkenin bayrağının renkleri yer alacak. Bu bağlamda 11 Ağustos Cumartesi günü Empire State binasının kuzey tarafı Türk bayrağının renkleri ile aydınlatılacak. Kırmız-beyaz dışında aynı gün Empire State binasının batı yönünde İran, güney yamacında Gürcistan ile doğu yönünde Norveç bayraklarının renkleri ile ışıldayacak.

Olimpiyatlar devam ettiği sürece dört bir tarafında farklı ülkenin bayrağının renkleri ile aydınlatılacak. Yalnız olimpiyatın son günü ile  olan Empire State binasını 12 Ağustos’ta yalnızca Amerikan bayrağı renkleri ile ışıldayacak.

Bugün açılışı gerçekleştirilen Londra 2012 Yaz Olimpiyatları Oyunları’na olan ilgiyi arttırmak amacıyla Empire State binası tarafından yapılan etkinliğin ilk gününde gökdelen Amerika ile İngiltere’nin bayrak renkleri ile aydınlatılacak. Yine olimpiyatların son günü olan 12 Ağustos’da ise dört bir tarafı gökdelenin dört bir yanı Amerikan bayrağının renği ile parlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.