Türk okulu öğrencilerine ‘En iyi robot tasarımı’ ödülü

Türk okulu öğrencilerine ‘En iyi robot tasarımı’ ödülü

New Jersey’de faaliyet gösteren Türk okulu Pioneer Academy of Science’ın 3. sınıf öğrencileri, ülke çapında düzenlenen FIRST TechChallenge isimli robot tasarım yarışmasında eyalet elemelerini geçerek finallere katılmaya hak kazandı. Sinan Şahin, Ali Sinan Çiftçi, Bünyamin Yusuf Konuk, Hilal Bulur, Hilal Tekin, Mücteba Gürcanlı ve Zeynep Hale Teke tarafından tasarlanan robotun 3 boyutlu projesi ise bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada ‘en iyi tasarım’ ödülünü kazandı.


Pioneer Academy of Science Lisesi 3. sınıf öğrencisi ve PIOTEC grubundaki robot projesinin 3 boyutlu tasarımını çizen Sinan Şahin, 15 günlük geceli gündüzlü çalışmanın sonucu bu başarıyı elde ettiklerini söyledi.newjersey turk-okulu robotik-takimi basri07


Sinan Şahin, “New Jersey’de bulunan ve bu yarışmaya katılmak için hazırlık yapan 95 lise arasından Türk öğrenciler olarak üst sıralarda yer almamız çok güzel bir duygu” diye konuştu.

ROBOT TEKNOLOJİLERİ YARIŞIYOR

New Jersey eyaletinin farklı bölgelerinde son bir ay içerisinde hemen hemen her hafta gerçekleştirilen yarışmalar hakkında bilgi veren Şahin şunları söyledi:

“Bir tür robot yarışması olan FTC, Amerika ve dünyanın bir çok ülkesinden lise ve dengi okulların katılımı ile gerçekleşen bir organizasyon. Bu yarışmada hedef, takımların tasarladıkları robotlarla yarışma komitesinin belirlediği kaidelere göre istenilen sürede, istenilen yerlere materyalleri taşımasıdır. Yarışmaya katılan robotlarda uzaktan kumanda, bluetooth, wi-fi gibi kablosuz bağlantı kontrol mecburiyeti olduğu için, tasarladığınız robotla bir anlamda teknolojinizi ve gelişiminizi de yarıştırmış oluyorsunuz” diye konuştu.

  Preferences   Preferences   Preferences   Preferences   Preferences   Preferences   Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt   alt     Preferences [iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/vR7QBvqwnPQ” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.