Los Angeles’ta ‘Her öğrenciye bir tablet’ dönemi başlıyor

Los Angeles’ta ‘Her öğrenciye bir tablet’ dönemi başlıyor

Los Angeles Eğitim Müdürlüğü (LAUSD), güz döneminde 47 okulda öğrencilere tablet bilgisayar verilmesi için 50 milyon dolar bütçe ayırmayı kabul etti.

LAUSD kurulunun altı üyesinin oybirliğiyle verdiği karara göre, 47 okulda öğrencilere tablet bilgisayarlar alınması, kablosuz internet ağlarının kurulması ve öğretmenlere eğitim verilmesi planlanıyor. Bu okullar, uzun dönemde okul bölgesindeki 600 bin öğrencinin tamamına tabletler verme projesinin ilk aşamasını oluşturuyor. Yetkililer maliyeti 500 milyon dolar olarak öngörülen bu projenin tamamlanmasının 2014 yılı itibariyle ülke çapında uygulanacak yeni müfredat ve eyalet çapında yapılacak yeni sınavlar için gerekli olduğunu belirttiler.

Bu akademik yılın başından beri öğrencilerin iPad kullandığı bir okulda müdür olan Debra McIntyre Sciarrino, “Tablet bilgisayarlar dinamik bir öğrenme ortamı oluşturdu. Bu program sayesinde öğrencilerimiz 21. yüzyıl okul ve iş hayatına hazırlanabilecekler” dedi.

Her ne kadar yetkililer tablet bilgisayarlardan iPad diye söz etseler de aslında hangi tabletlerin alınacağı belli değil.

Kurul çocukların bilgisayarları okul sonrası eve götürüp götüremeyecekleri, kaybetme ya da çaldırma durumunda ne olacağı ve yaz tatilinde nasıl muhafaza edilecekleri gibi sorular henüz yanıtsız kalsa da projeyi onayladı.

Kurul aynı zamanda kablosuz internetin çocuklar için zararlı olduğunu savunan öğrenci velisi Kevin Mottus’un sunumunu da dinledi. Mottus tabletler için kablolu internetin kullanılmasını istedi. Çocukların sağlığı ve güvenliği konusunda deneme yanılma yönteminin izlenmemesi gerektiğini belirtti. Yetkililer ise yaptıkları araştırmaya göre kablolu internetin sağlığa zarar vermediğini açıkladı.

Yüksek teknoloji ürünlerinin her alanda eleştirel düşünme becerilerinin öğretilmesini vurgulayan, 2014’te uygulanmaya başlanacak müfredat için gerekli olduğu düşünülüyor. California Milli Eğitim Müdürlüğü de kağıt üzerinde yapılan eyalet sınavlarını bilgisayar ortamına taşıma çalışmaları yapıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.