Avrupalı ve Amerikalı Türkler arasından genç liderler aranıyor

Avrupalı ve Amerikalı Türkler arasından genç liderler aranıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurtdışındaki yeni nesil Türklerin eğitim hayatlarını desteklemek, başarılı rol modelleri olarak yetişebilmelerini sağlamak için bir program başlattı. 8 farklı ülkede başarı gösteren Türk gençleri üç senelik bir program dahilinde eğitime alınacak. Yaz okulu ve kültür gezisiyle başlayacak program, ikinci yıl yaz kampı ve staj ile devam edecek. Program üçüncü yıl yapılacak Genç Liderler Zirvesi ile son bulacak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Avrupa ve Amerika’da başarı gösteren Türk kökenli gençlere yönelik hizmetler kapsamında yeni bir proje başlattı. “Yurtdışı Genç Liderler Projesi” adlı proje kültürlerarası iletişim, kişisel gelişim, kültür ve tarih konularında gençlerin bulundukları toplumlarda başarılı bireyler olarak yetişmesini hedefliyor. Bakanlık her sene farklı ülkelerden katılım bekliyor.

Programda eğitim programlarından kültür gezilerine, staj programlarından dil kamplarına kadar farklı faaliyetler yer alıyor. Amaç, yurtdışında yaşayan Türk gençlerinin sosyal ve kültürel hayatta başarılarını desteklemek. 2013 yılı ocak ayı itibariyle üç yıl sürecek olan program 2015 yılında Genç Liderler Zirvesi ile sona erecek. Bakanlık programa katılan öğrencilere sunduğu eğitim programının yanı sıra farklı alanlarda yapılacak faaliyetlerle gençlerin kişisel gelişimlerini ve sosyal hayattaki ideallerini destekliyor.

Birinci sene yaz okulu ve kültür gezisiyle başlayacak olan program, ikinci sene yaz kampı ve staj ile devam edecek. Üçüncü sene yapılacak Genç Liderler Zirvesi ile program son bulacak. Programa katılan öğrencilere Türkiye’de staj yapma imkânları da sunulacak. Program senede iki defa olmak üzere yılbaşı ve yaz tatili dönemlerinde gerçekleşecek. Program bu yıl başlatıldığı için ilk program mart ayının ilk haftasında yapılacak.

Programa Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Avustralya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere’den öğrenciler başvurabiliyor. Aranan şartlar ise şu şekilde sıralanıyor: Üniversite birinci veya ikinci sınıf öğrencisi olan aday ortaöğretimin (lise) yurtdışında tamamlamış olması gerekiyor. Belirtilen sekiz ülkeden birinde okuyan öğrencinin lise bitirme notunun ve üniversite not ortalamasının yüksek olması şart koşuluyor. Almanya’dan başvuracak öğrencilerin Abitur notunun en düşük 2.0 olması gerekirken üniversite dönem ortalamasının da en düşük 2.0 olması gerekiyor. Bakanlık, eğitim, kültür ve teknoloji alanlarında üstün başarı sağlayan, düşünce ve sanat alanlarında faaliyette olan, sivil toplum faaliyetlerinde aktif olan öğrencilerin başvurularını ayrıca dikkate alacağını belirtiyor. 15 Ocak’ta başlayacak başvurular yalnızca internetten kabul edilecek. İlgi duyan öğrencilerin en geç 15 Şubat’a kadar başvurularını göndermesi gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.