‘Dünyanın en popüler şehri’ New York

‘Dünyanın en popüler şehri’ New York

Dünya genelinde yapılan bir araştırma sonucunda New York açık ara ‘en popüler şehir’ seçildi. 24 ülkede 18 binden fazla insanla görüşülerek yapılan çalışmada New York, en büyük rakipleri Paris ve Londra’yı geride bıraktı. 

 

Deneklere yöneltilen ‘Nerede yaşamak isterdiniz?’ sorusuna en fazla ‘New York’ cevabı verildi. Bu alanda New York’tan sonra Londra ve Paris aynı puanla ikinciliği paylaşırken bu şehirleri sırasıyla Abu Dabi ve Sidney takip etti. New York, ‘İş fırsatları’ alanında birinci sırada yer alırken, en fazla ‘ziyaret edilmek istenen şehir’ sıralamasında da Paris’in ardından ikinci oldu. İngiltere merkezli Ipsos MORI pazar araştırma şirketi çalışmasında New York, ‘Yaşamak için en iyi dizayn edilmiş şehirler’ sıralamasında 5. oldu. Bu kategoride birinciliği Zürih aldı. 

 

New York’un tüm kategorilerde aldığı toplam puanla en yakın rakibine açık ara fark attığı görülürken Amerika’nın diğer iki şehri Los Angeles genel sıralamada 9., Washington ise 17. oldu. Araştırmada Türkiye’den herhangi bir şehir yer almadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.